Het nieuwe winterseizoen

Na 2e kerstdag bij de ouders van Frank doorgebracht te hebben vertrekken we op 27 december in alle vroegte naar Eindhoven Airport. Om 05.00 uur hebben we de auto bij de parking ingeleverd en lopen we de centrale hal van Eindhoven Airport binnen. Snel checken we onze koffers in bij de self-service balie en een kwartier laten zitten we al te wachten tot de security check open gaat. Heerlijk om met Transavia vanaf Eindhoven naar Stockholm te vliegen. We wonen op een half uurtje rijden van het vliegveld, er zijn geen lange wachtrijen en we hebben ’s ochtends om 07.00 uur al onze vlucht naar Stockholm. Als alles meezit zijn we vanmiddag rond 16.30 uur al thuis in Zweden en hebben we alle boodschappen ook al gedaan.

Onze vlucht vertrekt op tijd en het is een rustige vlucht. Op Stockholm Arlanda hebben we 20 minuten na aankomst onze koffers al. Rond 09.45 uur hebben we onze huurauto al en starten we onze rit richting Solleftea Kommun. Met hier en daar een tussenstop komen we om 15.00 uur thuis aan. Er ligt zo’n 30 centimeter sneeuw (aanzienlijk minder dan vorig jaar) en onze buurman heeft zoals gewoonlijk onze oprit weer schitterend sneeuwvrij gehouden. We zetten onze koffers binnen, zetten de koelkast aan met een paar biertjes en een fles wijn erin, pakken onze boodschappentassen en gaan meteen op pad om boodschappen te doen. Om 17.00 uur zijn we weer thuis. De boodschappen worden opgeruimd en Chantal gaat aan de slag met de maaltijd. Het begint al een traditie te worden: vanavond eten we een verse kippensoep. Frank haalt stookhout uit de garage en steekt de kachel lekker aan. Heerlijk om weer thuis te zijn!

De avond verloopt rustig. Na het eten ploffen we op de bank en genieten van een borrel bij een knapperend haardvuur. Heerlijk om (in tegenstelling tot Nederland) weer uit het raam te kunnen kijken naar een wit, winters landschap.


Vrijdag 28 december: Frank is zoals gebruikelijk weer op een belachelijk vroeg tijdstip uit bed. We zijn allebei dol op de kersttijd dus vandaag staat in het teken van het huis in kerstsfeer brengen. Frank haalt de kerstboom en kerstversieringen voor de dag en gaat beneden alvast aan de slag. Maar eerste werk: de kachel aansteken! Chantal blijft nog lekker even in bed liggen (en groot gelijk heeft ze).

Nadat we samen ontbeten hebben doet Chantal de kerstverlichting in de boom. We hebben dit jaar 3 nieuwe snoeren clusterverlichting in warm wit. De boom zal er op vooruit gaan. Frank gaat even met de deur in de garage in de slag. Net zoals vorige winter (door het werken van het hout) is de deur bijna niet te sluiten. Even snel het slotplaatje een centimeter verplaatsen. Kwestie van een paar schroeven losmaken en op een andere plek weer vastzetten et voila…..de deur sluit weer zoals het hoort.

Nadat we allebei gedoucht hebben rijden we naar de Jysk in Solleftea. Daar hebben we een paar weken geleden een fauteuil besteld voor op de bovenverdieping. Op onze slaapkamer staat al een nieuwe tweepersoons bank. Uit dezelfde serie hebben we nu de fauteuil gekocht voor op de logeerkamer. De fauteuil was in de aanbieding en kost nu 1250 kronen minder dan normaal. Dat koopje laten we niet schieten!

Zodra we weer thuis zijn pakken we de fauteuil uit en geven deze een mooie plaats op de logeerkamer. We hebben er bij de Jysk ook meteen een klein bijzettafeltje bij gekocht om het geheel af te maken. Frank bevestigt nog de kerstverlichting die we bij de Jula gekocht hebben aan de zijgevel van de garage en dan zitten onze klussen voor vandaag er weer op.

De kachel wordt opnieuw aangestoken en het avondeten wordt klaargemaakt. Vanavond blijven we lekker thuis om te genieten van ons in kerstsfeer omgetoverde huis. Alles bij elkaar was het weer een behoorlijk productieve dag.


Zaterdag 29 december: Na ons gebruikelijke ochtendritueel gaan we op bezoek bij onze Nederlandse vrienden in het dorp. Eén van de dingen die ze missen uit Nederland is lekkere kaas. Dus, we hebben een paar kilo komijnekaas voor ze meegebracht. We zijn om 11.00 uur bij ze en we hebben weer genoeg om over bij te praten. Halverwege de middag hebben we allemaal behoefte aan wat frissen lucht en maken we samen een wandeling over hun grond en een stuk bos dat achter hun huis op een heuvel ligt. Rond 16.00 uur gaan we weer naar huis. Het was weer hartstikke gezellig en we gaan elkaar tijdens deze vakantie zeker nog eens zien. Verder valt er over deze dag weinig te vertellen. Morgen gaan we op pad. Een aantal weken geleden zijn enkele 1000-en rendieren in onze gemeente losgelaten door de Sami. Morgen gaan we naar een aantal plekken waar ze vaak te spotten zijn….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: