Een dag met vrienden

Vandaag staat een bezoek gepland aan Jan en Nicole Verschueren-De bruyn van www.villaragnasweden.com in Resele. Maar voordat het zover is heeft Frank nog een paar kleine dingen af te werken. Er staat nog een houten stellage op het dak rondom de schoorsteen. Deze moet gedemonteerd worden en van het dak afgehaald worden. Aangezien het schilderwerk aan de schoorsteen klaar is en er waarschijnlijk geen schilderwerk aan de dakplaten meer gedaan kan worden deze vakantie, is dit het juiste moment voor de klus. Hup met de schroefboormachine het dak op en voorzichtig met de delen van de houten constructie het dak af. 20 minuten later is het eerste karwei gefikst.

Inmiddels is Chantal ook opgestaan en kan er ongestraft herrie gemaakt worden in de tuin. Goed moment om nog even het gras in orde te maken. Dan hoeft het bedrijf dat we inhuren om ons gras te maaien, wanneer wij niet in Zweden zijn, dit seizoen misschien nog maar 2 keer te maaien. Ruim een uur later ligt onze grasmat er weer strak bij (een beetje groener had gemogen maar daar kunnen we helaas niets aan doen).

Ondertussen wordt het weer steeds beter, Chantal zet de tuinstoelen klaar en we nemen een lekker ontbijt met vers fruit in de tuin. Ons uitzicht kan wat ons betreft niet veel beter dan dit:

Schitterend uitzicht

Rond 12.00 uur rijden we thuis weg richting Resele. We krijgen van Nicole de vraag of we al gegeten hebben anders wachten ze met de lunch totdat wij er zijn. Wij waren sowieso van plan om iets voor de Fika mee te brengen maar dat brengt ons op een ander idee. We komen op de weg naar Resele langs verschillende supermarkten dus laten we eens kijken of we iets lekkers mee kunnen nemen voor de lunch. Vervolgens vinden we meteen wat we zoeken bij de eerste supermarkt waar we langs komen: vers gerookte zalmforel, gevangen in de omgeving van Arjeplog. We nemen er 2 mee: het kost wat maar dan heb je ook wat!

Rond 13.45 uur zijn we in Resele. De tafel wordt gedekt en Chantal maakt de vis vakkundig schoon. Wauw wat is deze vis heerlijk. We genieten met vieren van een uitgebreide, heerlijke lunch en praten bij.

Na de lunch gaan we een rondje wandelen over het domein van Jan en Nicole aangezien we hier alleen nog maar in de winter zijn geweest en toen lag er een enorm pak sneeuw. Jan vertelt over de plannen die ze nodig hebben rondom Villa Ragna. Een tweede huis wat gerenoveerd of vervangen gaat worden en nog wat andere bouw- en verbouwplannen. Daarna nemen we ook nog even een kijkje in Jan zijn werkplaats waar hij al zijn houtbewerkingsprojecten doet. Na een tijdje rond gekuierd te hebben op het terrein, besluiten we met de boot een stuk te gaan varen op de rivier de Ångermanälven die letterlijk door de achtertuin van Jan en Nicole loopt. Het moet gezegd worden. Villa Ragna is schitterend gerenoveerd, het terrein ligt er magnifiek bij en de omgeving (Resele) is erg mooi.

De tijd vliegt voorbij en voordat we het in de gaten hebben is de middag alweer voorbij. We hadden voor vanavond eigenlijk nog een afspraak staan maar helaas moeten we die afzeggen. We moeten nog naar huis rijden en voordat we dan het avondeten op hebben is het al gauw 21.00 uur. De boottocht die we met Jan en Nicole gemaakt hebben was heerlijk. Na terugkomst drinken en praten we nog wat. Zodra we naar huis gaan krijgen we van Jan nog twee grote zakken met berkenschors mee, ideaal materiaal om een houtvuur mee aan te steken. Dat spul brandt meteen dus aanmaakblokjes zijn hiermee niet meer nodig.

Zodra we thuis zijn wordt er gegeten en springen we allebei nog even onder de douche. Om 21.30 uur ploffen we op de bank en gaan we in de relax-modus. Morgen nog een dagje rond huis en dan zit de vakantie er weer op. De tijd gaat veel te snel…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: