Time to relax

Frank slaapt vanochtend gewoon uit, maar liefst tot 08.00 uur. Chantal wordt om 09.00 uur wakker en rommelt eerst lekker wat aan in huis. Frank kon het toch niet laten om wat te klussen. Het is warm, op dit moment nog bewolkt en er staat een heerlijk briesje. Frank maakt alvast een voorzichtige start met het oliën van de balken in de zijgevel. De gevel aan de oprit van het huis ligt gedurende de ochtend in de schaduw dus het kan prima. Een klein stukje oliën om te kijken hoe het eindresultaat er uit gaat zien.

Om 10.00 uur stopt Frank ermee. Het eerste resultaat ziet er erg bemoedigend uit. Wat zal de zijgevel er van opknappen als het klaar is. Het is tegelijkertijd wel een precies, vervelend en ietwat smerig klusje. De olie is dun en je kunt dus niet teveel aan je kwast doen. Voor je het weet zit je namelijk tot aan je ellenbogen vol met olie en drupt het over de stenen van de zijgevel. Hmmm, dit gaat iets meer tijd kosten dan verwacht/gehoopt.

We genieten samen even van een lekker ontbijt in de tuin, uitkijkend over ons schitterende stukje Zweden. Het uitzicht vanuit onze tuin gaat nooit vervelen! Na het ontbijt besluiten we de kust op te zoeken. Als je mensen vertelt dat je naar Zweden op vakantie gaat dan verwacht niemand dat je op het strand gaat liggen. Reden temeer om exact dat met deze weersomstandigheden te gaan doen. We pakken een strandtas in en pakken onze nieuw gekochte koelbox op 12 volt uit. We nemen voldoende te snacken en drinken mee en alles blijft lekker koel. In mei zijn we in natuurreservaat Rotsidan geweest en we vonden het daar schitterend. Aan het begin van de wandelroute kwamen we bij een schitterend strandje. Laten we eens gaan kijken of we daar een plekje kunnen vinden voor de rest van de dag. Na een mooie autorit komen we bij het natuurreservaat aan. Een klein stukje lopen met de koelbox…et voila….daar is het strandje. 32 graden en een strak blauwe lucht. Hier kunnen we ons wel een paar uur vermaken in de zon.

Het is lekker rustig op het strandje, het water is heerlijk van temperatuur, je kunt best ver het water inlopen voordat je kopje onder gaat en het is kraakhelder. Hemels gewoon! In totaal liggen er zo’n 10 mensen op het strand. Rechts naast ons ligt een ouder Zweeds stel. Ze hebben strandstoelen en een parasol en ook hun hond is van de partij. Gezien de hoeveelheid spullen die ze bij zich hebben vermoeden we dat ze hier wonen. Je moet namelijk wel een stukje lopen voordat je bij dit strandje bent vanaf de dichtstbijzijnde parkeerplaats en we geloven niet dat ze al die spullen vanochtend meegesleurd hebben. Na een tijdje in de zon nemen we een drankje en een versnapering en ineens komt de hond van dit Zweedse stel bij ons op bezoek.

De hond heet Fifi en is een in Nederland gefokte Labradoodle. Fifi vindt het wel erg gezellig bij ons en blijft telkens terugkomen en komt uiteindelijk bij ons liggen. De baasjes van Fifi vinden het een beetje gênant en verontschuldigen zich meerdere malen. Wij geven telkens aan dat we het helemaal niet erg vinden. We hebben zelf ook een hond en Fifi is een lief beest. We raken aan de praat met het oudere echtpaar en het blijkt dat ze een huis hier direct aan de kust hebben. Tijdens het gesprek blijkt ook dat zij eigenaar zijn van het stukje strand waar wij op liggen maar dat zij graag iedereen er gebruik van laten maken. Nou, dat verklaart dus de spullen die ze allemaal bijhebben. We hebben een leuk gesprek over van alles en nog wat en voordat we het in de gaten hebben loopt de middag alweer op zijn einde. Om 15.30 uur zijn alleen wij nog met zijn tweeën over op het strandje. Wat een rust!

Om 17.15 uur gaan we weer naar huis. Thuis aangekomen gooit Chantal meteen alle ramen op de benedenverdieping tegen elkaar open zodat er wat “frisse” lucht door het huis trekt. Frank gaat nog heel even verder met het oliën van de balken in de zijgevel. Uiteindelijk eten we om 20.15 uur. Na het eten springen we allebei even onder de douche en de rest van de avond hangen we lekker op de bank en kijken we wat tv. Morgen weer vroeg op: deel 2 van de schoorsteenrenovatie staat op het programma.

2 gedachten over “Time to relax

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: