Heerlijk in de tuin

Het is 07.00 uur en Frank is al weer wakker. We hebben ons voorgenomen om deze vakantie een nog betere balans aan te brengen tussen werken/klussen aan en rond huis en leuke dingen doen in de omgeving. We hebben dit jaar voor het eerst iemand die tijdens onze afwezigheid het gras voor ons maait. Deze man (een Duitser die enkele jaren geleden in de gemeente is komen wonen) verricht prima werk. Hij komt zijn afspraken goed na en communiceert duidelijk en tijdig met ons. Toch is het vaak zo dat de dingen niet gedaan worden zoals je ze zelf zou doen wanneer je het uitbesteedt. Frank start de dag door met een handveger de gevel van het huis en de garage af te borstelen omdat er allemaal grassprieten aan plakken. De zitmaaier van de man die we inhuren blaast het gras aan de zijkant van de maaier weg en hij heeft waarschijnlijk het gras een keer gemaaid toen het behoorlijk vochtig was. En aangezien we nogal precies zijn maakt Frank een ronde langs het huis en de garage om de grasresten te verwijderen. Eerste klusje is weer gedaan. Om 08.30 uur is Chantal opgestaan, tijd voor een lekker ontbijtje op de oprit in de zon.

Na het ontbijt rijden we naar Solleftea voor nog een aantal aankopen. Deze vakantie gaan we (zoals eerder aangekondigd) met de renovatie van de schoorsteen aan de slag. De stenen hebben we op een eerder moment al gekocht. Vandaag kopen we cement, bestellen we de verf voor de schoorsteen en kopen we gaas dat we over de schoorsteen kunnen spannen om te voorkomen dat er een nest in gemaakt wordt door de vogels. Ook halen we nog even een jerrycan met benzine voor de grasmaaier en de bosmaaier. Tenslotte rijden we nog even naar de Jysk. Daar hadden we eerder al een goede campingtafel gezien waar we met 4 personen ruim aan kunnen zitten, ideaal voor in de tuin. Ook kopen we nog een ventilator voor in huis. Met de ongebruikelijke hitte van deze zomer is dat geen overbodige luxe. Rond het middaguur zijn we weer thuis. Het is heerlijk weer en ergens op de wereld is het happy hour. Prima moment om even lekker te relaxen in de tuin met een drankje.

Zoals gezegd is het gras in onze tuin netjes gemaaid toen wij er niet waren. De verhoging naast en achter de garage moet echter nog met de bosmaaier gedaan worden. We hebben met de tuinman afgesproken dat we dit zelf doen dus hier gaat Frank vanmiddag mee aan de slag.

Normaal gesproken hebben muggen en dazen niet zo’n interesse in Frank. Maar het is warm, er wordt behoorlijk gezweet, hoog gras gaat om…et voila….Frank wordt helemaal lek gestoken op zijn enkels. Na een paar uur werk, meerdere pauzes en twee enkels vol met jeukende bulten verder is het maaiwerk klaar. Het resultaat mag er wezen.

Nadat het maaiwerk klaar is neemt Frank een frisse douche terwijl Chantal een heerlijke maaltijd klaarmaakt. Vandaag staat er heerlijk Indisch gehakt met Sajoer groente en witte rijst op het menu, smullen!!!

Na het eten komt onze Duitse tuinman nog even op visite. Hij had ons gevraagd of we wat Nederlandse kaas voor hem mee konden brengen naar Zweden en lekkere Whisky (geen Amerikaanse). We lopen samen een rondje door de tuin om te overleggen over het tuinonderhoud en drinken samen een drankje. Hij is erg blij met de Goudse kaas en de Glenfiddich Whisky en rond 20.30 uur gaat hij weer naar huis.

Vandaag gaan we een beetje vroeg naar bed. Morgen arriveren onze hulptroepen al vroeg in de ochtend omdat we gaan starten met de renovatie van de schoorsteen. En aangezien het erg warm is met temperaturen van 30 graden of meer, willen we om 06.00 uur beginnen zodat we in de loop van de ochtend weer kunnen stoppen. Op ons dak liggen metalen platen en met deze hitte is het echt onmogelijk en onverantwoord om de hele dag op het dak te werken. Maar eerst genieten we bij de nieuwe ventilator nog even van een Fika en kijken we wat tv.

 

Een gedachte over “Heerlijk in de tuin

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: