De natuur in

Vanochtend lukt het Frank zowaar om wat langer in bed te blijven liggen dan normaal. Om precies te zijn: een uur langer. Nou nou, het is wat…..Als hij wakker is gaat hij naar buiten om de laatste stukjes op het dak nog te schilderen. De plaatjes die eerder op het dak zijn gemonteerd worden nog even voorzien van een laagje verf en het deel rond de schoorsteen kan ook wel een likje verf gebruiken. Aangezien Chantal nog in bed ligt kan dat nu meteen wel even gedaan worden.

We zijn dermate enthousiast over het resultaat dat we komende zomer waarschijnlijk het gehele dak maar schilderen in deze lichtgrijze Hammerite kleur. Kost ons maar een paar liter en de levensduur van het dak wordt er weer aanzienlijk mee verlengd.

Intussen is Chantal ook opgestaan. Ze is alvast begonnen met het inpakken van onze spullen en er worden alvast kleren klaar gelegd voor de terugreis. Chantal maakt een lekker ontbijtje klaar en tijdens het eten besluiten we dat we zo snel mogelijk naar Junsele vertrekken voor een wandeling van 7 kilometer door Langvattnet Naturreservat. Het weer is wederom schitterend met zo’n 25 graden. Om 10.30 uur stappen we in de auto en na een mooie autorit van een klein uur komen we bij het natuurreservaat aan.

De eerste indrukken van het park zijn erg positief. Het is hier schitterend mooi. We parkeren de auto bij het startpunt en maken nog even een sanitaire stop aan het begin van de wandelroute. Het toilet is ook hier mooi schoon. De bewegwijzering is prima dmv verfstippen op de bomen en daarnaast geeft onze wandelgids duidelijke aanwijzingen voor de te volgen route.

Het eerste deel van de wandeling lopen we hoofdzakelijk langs het water. In het park liggen meerdere meren afgewisseld met bos en een rotsachtig landschap. Deze rotspartijen stammen nog uit de ijstijd. Na op de eerste rustplaats even pauze te hebben genomen lopen we een stuk door een bos en komen we uit bij schitterende rotspartijen. Dit past helemaal bij wat je verwacht te vinden in het hoge noorden……

Bij de volgende rustplaats drinken we wat, we eten een koekje en bestuderen even de routebeschrijving. We hebben nu al meer dan de helft van de wandeling achter de rug. We moesten wel even een stuk de weg zoeken want op een deel van de route heeft een brand gewoed (schijnt in 2014 gecontroleerd aangestoken te zijn bij wijze van experiment om na te gaan wat er binnen een paar jaar met de vegetatie op de plek van de brand zou gebeuren). Hierdoor waren er geen verfstippen op boomstammen te vinden die de route markeren maar uiteindelijk zijn we toch goed gelopen. Het is om eerlijk te zijn knap warm met ruim 25 graden, wandelend in de zon met een rugzak om. Maar we klagen niet wat de omgeving is schitterend.

Na het laatste stuk van de route gelopen te hebben komen we weer uit bij het beginpunt waar onze auto geparkeerd staat. Het was een heerlijke wandeling door een schitterend natuurreservaat. Erg de moeite waard en we gaan hier zeker nog eens terugkomen. Tijdens de rit terug naar huis zien we dat de temperatuur inmiddels opgelopen is naar 27 graden. Uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar. Aangezien we rond 16.30 uur thuis zijn is er nog voldoende tijd over voor een laatste klusje. Frank wilde de achterdeur nog graag opnieuw in de beits zetten, dat kan nog wel even.

Het schuren gaat gemakkelijk aangezien de deur al heel wat jaren geleden voor het laatst gebeitst is. Bovendien zit deze deur aan de zuidkant dus voor het grootste deel van de dag staat er de zon op. In iets meer dan een uur is deze deur geschuurd en gebeitst en daarmee zijn alle klussen voor deze vakantie wel gedaan.

Na het klussen springen we allebei nog even onder de douche en genieten we nog van het avondeten. De laatste spullen worden ingepakt. We zijn (helaas) weer klaar voor de terugreis van morgen.

Spullen inpakken

We zijn er in alle eerlijkheid nog helemaal niet aan toe om alweer terug te gaan naar Nederland. Maar eerlijk is eerlijk, we missen de kinderen en het is ook weer fijn om onze ouders te zien en niet te vergeten ons hondje.

De rest van de avond brengen we voor de tv door. We kijken een film en gaan rond middernacht naar bed. Over 6 uur gaat de wekker alweer om met de terugreis te gaan beginnen. Het was wederom een fantastische tijd in Zweden en we kunnen niet wachten om weer terug te gaan. Tot de volgende keer……..

Wordt door onze blog je interesse in Zweden en in het bijzonder de provincie Västernorrland aangewakkerd? Sluit je dan aan bij onze Facebook Groep: Bestemming Västernorrland Zweden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: