Een rustig dagje

Frank is zoals gebruikelijk als eerste uit de veren. Het is schitterend mooi weer vandaag met een strak blauwe lucht en een lekkere temperatuur. Het is niet uitgesloten dat er vandaag in een luie stoel in de zon een dutje wordt gedaan.

Eerder deze week is Frank begonnen aan het snoeiwerk op het onbebouwde kavel voor ons huis. Het is nog vroeg en het is nog niet te warm voor wat fysieke inspanning dus een mooie gelegenheid om verder te gaan met het snoeiwerk. We hebben nog heel wat vierkante meters te gaan. Hierbij wat foto’s van hoe het was voor de werkzaamheden en hoe het uiteindelijk is geworden nadat deze ochtend ook zowat volledig aan dit snoeiwerk is gespendeerd.

Het is uiteindelijk een enorm verschil en we kunnen weer lekker ver wegkijken vanaf ons huis. Het was een stevige klus maar zeker de moeite waard. We zijn allebei benieuwd hoelang het duurt voordat we dit snoeiwerk weer opnieuw moeten doen 🙂

Chantal is inmiddels ook alweer een tijdje wakker. Zij is even lekker in huis bezig geweest met een beetje opruimen, stofzuigen, was opruimen, enz. De temperatuur is inmiddels opgelopen tot zo’n 22 graden dus we gaan lekker even in de zon zitten met een hapje en een drankje en een goed boek.

We brengen een aantal uren zo lekker in de zon door. We horen de geluiden van de natuur zoals kraanvogels die af en aanvliegen bij het meer. Dan horen we weer geritsel in het bos achter ons huis en een stuk verderop is een specht een boom aan het bewerken. Met regelmaat vallen onze ogen even dicht. Heerlijk die rust hier. In de tweede helft van de middag begint het best hard te waaien en die wind is fris. We besluiten nog maar even het oud papier weg te brengen naar het containerparkje bij ons in de buurt. Dan rijden we ook meteen nog even langs de ICA om een flinke hoeveelheid lege flessen en blikjes in te leveren. Wanneer we terug zijn wordt er aan het eten gewerkt en van de avondmaaltijd genoten.

Na het eten maken we nog een start met een volgende klus. Op ons dak liggen metalen platen. Dit type dak zie je op veel huizen en schuren in Zweden. Het typische van deze metalen platen is dat ze na een aantal jaren gaan roesten. We hebben een pot zilvergrijze Hammerite staan waarmee we de ladder op het dak willen schilderen (deze kan namelijk wel een frisse verflaag gebruiken). Daarnaast beginnen verschillende dakplaten al een beetje te roesten. Nu kunnen we 2 dingen doen: 1) we doen er niks aan en over een aantal jaar vervangen we gewoon alle dakplaten. 2) we schilderen met de Hammerite over de roestplekken en kijken hoe dit houdt. Werkt dit goed dan is het een idee om het gehele dak hier gewoon mee te schilderen. Kost misschien 200 euro aan Hammerite maar dan gaat het dak ook nog heel wat jaren extra mee. Zoals te verwachten kiezen wij als echte Nederlanders (ons bin zunig) voor optie 2.

We gaan samen het dak op en beginnen met het schilderwerk. Door de kleur en de glans van de Hammerite verdwijnen de roestplekken als sneeuw voor de zon en begint ons dak er al snel stukken beter uit te zien. Er wordt ook meteen een beginnetje gemaakt met de ladder die op het dak ligt. We zijn erg te spreken over het resultaat en we zijn benieuwd hoe dit gaat houden. Als dit goed blijft (wat we over een tijdje zullen zien) dan kopen we nog een paar potten Hammerite bij en schilderen we het complete dak. Dat zal de levensduur zeker met een jaar of 5 verlengen lijkt ons. Terwijl Frank aan het schilderen was heeft Chantal zich vermaakt met een klein schouwspel in de tuin achter het huis. Een klein eekhoorntje was erg druk met van alles en nog wat en liep druk op en neer tussen een aantal bomen en struiken en dat ging zeker wel een uur door.

Uiteindelijk zijn we na het kluswerk om 21.45 uur weer opgefrist en kijken we nog even wat tv. De rest van de avond wordt voor de tv doorgebracht met een borrel en een hapje. Het was een heerlijk rustige dag waarbij we toch nog wat zinvol werk hebben gedaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: