Inkopen in Sundsvall

Frank is ook vanochtend weer als eerste uit de veren. Hij is om 07.00 uur buiten en haalt de grasmaaier uit de garage. Deze wordt zo goed mogelijk schoon gemaakt. Frank probeert hem aan de praat te krijgen maar helaas zonder succes. Op zich niet erg, we hadden voor vandaag al een afspraak staan om de grasmaaier voor een onderhoudsbeurt naar een bedrijf in Solleftea te brengen. Het mes wordt daar geslepen, de bougie en olie vervangen en verder wordt alles nog even nagekeken. Om 08.15 uur is Chantal ook wakker. We genieten nog even van de vroege ochtendzon en eten ontbijt op de oprit in de zon.

Nadat we gedoucht hebben gaan we op pad. Eerst even in Solleftea de grasmaaier wegbrengen. Vrijdag kunnen we hem weer ophalen, klaar voor het maai seizoen. Omstreeks 12.00 uur komen we in Sundsvall aan. De eerste stop is de Jula. Eén van Frank’s favoriete ketens in Zweden. Een uitgebreid assortiment met vanalles en nog wat. We nemen de tijd om door alle gangen van de winkel te sjouwen en werken langzaam ons boodschappenlijstje af. We kopen tuinstoelen, werkkleding, werkschoenen met stalen neuzen, wandelschoenen voor Chantal, aanmaakblokjes voor de houtkachel en houtsnippers voor de roker.

Met een halve auto vol rijden we door naar de volgende stop, de Ikea. Als je onze vlog vanaf het begin gevolgd hebt dan weet je dat we vorig jaar zomer een grote bestelling bij Ikea hebben gedaan voor de gedeeltelijke inrichting van ons huis. We hebben een aantal dingen van die bestelling over die we niet gebruiken: een schemerlamp, een hanglamp, een aantal led lampen, gordijnroede materiaal, alles nog in de originele verpakking. Alles bij elkaar voor een kleine 100 euro aan spullen die retour mogen. Aangezien we die spullen tot een jaar na aankoop terug kunnen brengen is dit het juiste moment. We hebben namelijk nog wat spulletjes van Ikea nodig. Zo willen we een vloerkleed onder de eetkamertafel omdat dit een mooie aankleding is en omdat het krassen op de vloer door de eetkamerstoelen voorkomt. We leveren de spullen die retour mogen in, krijgen 860 SEK terug en gaan meteen de winkel  in om deze kronen weer nuttig te besteden. We kopen uiteindelijk 2 vloerkleden en wat geurkaarsen. Met een volle auto rijden we terug naar huis. Met dit mooie weer willen we graag nog even lekker in de zon zitten in onze tuin en wat kleine klusjes rondom huis doen.

Vlak voor de afslag om ons dorp in te rijden trapt Frank vol op de rem. Chantal probeert snel de camera op haar telefoon te activeren: een gigant van een eland staat in de berm klaar om de weg over te steken. De eland ziet ons, kijkt ons 5 seconden aan, draait om en verdwijnt in de bossen. Hierbij een mooi, scherp plaatje van de eland…..

Eland in de berm.....niet te zien

Chips, is dat beest ons weer te snel af om fatsoenlijk op de foto vastgelegd te worden. Balen! Nog geen 2 seconden na onze foto poging komt er een Zweed ons met ongeveer 100 kilometer per uur voorbij gevlogen. Onze alarmlichten aan was blijkbaar geen reden voor deze chauffeur om vaart te minderen.

Thuis aangekomen pakken we alle spullen uit. Frank monteert een aantal ophangbeugels in de garage zodat de tuinstoelen en de ladder van de grond af kunnen worden opgeborgen. We ruimen nog wat bladeren op uit de tuin, Frank zaagt nog wat stookhout en vervolgens relaxen we nog wat met een drankje in de zon.

Rond 18.00 uur vinden we dat we genoeg gewerkt hebben voor vandaag. Chantal bereidt wederom een heerlijke maaltijd. Als we net klaar zijn met eten stopt er een auto voor de deur: de hovenier voor het grasmaaien tijdens onze afwezigheid. Frank en de hovenier maken een rondje door de tuin, maken in het Duits alle afspraken met elkaar en een deal voor komende zomer wordt gesloten. Erg fijn om dit geregeld te hebben. Nu weten we dat onze tuin netjes bijgehouden wordt als wij er niet zijn zodat het er toch een beetje verzorgd en bewoond uitziet.  Als de hovenier vertrokken is besluiten we samen even naar het meer te lopen. Bij het meer aangekomen zien we helaas dat de steiger de winter niet helemaal overleefd heeft. Hopelijk is dat komende zomer weer opgelost, mooi plekje namelijk om te vissen…..

Na onze wandeling leggen we de kleden die we vandaag gekocht hebben nog even op hun plaats.

Na dit klusje is het tijd om te relaxen. We ploffen lekker op de bank met een hapje en een drankje. We zetten een DVD-tje aan en brengen de rest van de avond op de bank voor de televisie door. Weer een productieve dag achter de rug en het was weer genieten geblazen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: