Een bezoek aan Fields Sweden

Frank is zoals altijd vroeg uit de veren terwijl Chantal nog lekker even blijft liggen. Vorige zomer hebben we het bos achter ons huis een beetje uitgedund. Er ligt echter nog een grote hoeveelheid takken/zaagafval in de tuin. Dit is een mooi moment om het op te ruimen aangezien de bomen en struiken nog kaal zijn en we er dus gemakkelijk bij kunnen.

Om 09.45 uur hebben we even een pauze voor een lekker ontbijt in de zon. Chantal is inmiddels ook opgestaan en heeft haar werkkleding aangetrokken om samen lekker een beetje in de tuin bezig te zijn.

Ontbijt in de zon

Na het ontbijt gaan we verder met het werk in de tuin. Er worden bladeren geharkt, er wordt met takken gesjouwd en we inspecteren de tuin op sporen van dieren. We vinden elandenkeutels in de tuin en als we verder kijken zien we precies langs welk spoor de elanden en reeën door onze tuin lopen.

Frank is een liefhebber van tv programma’s over “Living off the grid” zoals “The Last Alaskans”, “Alaska The Last Frontier”, “Yukon Men”, “Mountain Men”, enz. Dus bij ons thuis wordt er veel naar Discovery Channel en National Geographic gekeken. Daar leer je ook nog wel eens wat over overleven in de wildernis. Aan verschillende bomen in onze tuin groeit behoorlijk wat baardmos. Baardmos is heel fijn materiaal, droog en ideaal om een vuurtje mee op te starten. We plukken wat baardmos en gaan het gebruiken om de houtkachel mee aan te steken.

Om ongeveer 11.15 uur hebben we er al een aantal uren werk opzitten. We gaan douchen en omkleden want vanmiddag gaan we op bezoek bij Marco en Nicole Pieren van Field Sweden (https://www.facebook.com/fieldssweden/). Tijdens onze vorige vakantie in Zweden hebben we ze al even ontmoet tijdens de Pulka Masters sleewedstrijd op Hallstaberget. Zij wonen ook in Solleftea kommun. Rond 12.00 uur rijden we thuis weg. Eerst even wat lekkers halen voor de fika en benieuwd wat de rit naar hun huis toe voor mooie plaatjes op gaat leveren.

Om 13.15 uur komen we bij Marco en Nicole aan. Ze zitten lekker in de zon en hun dochters zijn ook buiten. We worden warm onthaald en nemen plaats aan de tuintafel in de zon. Onze meegebrachte lekkernijen komen op tafel plus een heerlijke taart die Sterre en Yara zelf hebben gemaakt. Met iedereen aan tafel trakteren we onszelf op al het lekkers.

We brengen een groot deel van de middag samen aan tafel in de zon door. We praten over Zweden, hoe Marco en Nicole in Zweden terecht zijn gekomen en hoe wij in onze zoektocht naar een huis in Zweden bij ons huis uit zijn gekomen. Het verhaal van Marco en Nicole is heel bijzonder en indrukwekkend. Op hun Facebook pagina kun  je zien dat ze op 4 juli 2018 een lezing geven over hun Zweden-avontuur in De Gigant in Apeldoorn. Als je in de gelegenheid bent, meld je via hun Facebook pagina aan om naar de lezing te komen. Het is zeker de moeite waard!!

Het wordt wat ons betreft een bijzonder gezellige middag. Marco en Nicole hebben een aardig stuk grond en wat later op de middag besluiten we samen een wandeling over hun perceel te maken. We horen een flinke stroom lopen. De hoeveelheid smeltwater na deze winter is enorm aangezien er sinds de jaren 60 niet meer zoveel sneeuw is gevallen.

Op de wandeling komen we de nodige wildsporen tegen. Een flinke hoeveelheid elandenkeutels, aangevreten boomschors en sporen van bevers die bomen omver geknaagd hebben. Tja, dat zijn dingen die je in Nederland allemaal niet ziet. Zodra we bij de wildwaterbaan van smeltwater komen daalt de temperatuur meteen een aantal graden. Het water is natuurlijk ijskoud.

Om 17.30 uur nemen we afscheid. We hadden een ontzettend gezellige middag. Marco en Nicole, nogmaals bedankt voor jullie gastvrijheid! Onderweg naar huis valt het ons op hoe snel de natuur verandert. Twee dagen geleden was de natuur nog aanzienlijk minder groen dan nu. Het voorjaar komt hier echt vele malen sneller op gang dan in Nederland. Zodra we onze straat in rijden spotten we een ree. Goede kans dat er rondom ons huis ook weer een aantal rondlopen. Als we thuis aankomen valt het op dat bijna alle sneeuw uit onze tuin nu gesmolten is. Nog een dag of twee en er ligt echt niets meer.

Chantal gaat verder met het avondeten. Er staat een heerlijk traditioneel Italiaans gerecht op het menu. Chantal is al twee dagen bezig met de bereiding daarvan in onze slowcooker. Pasta, rosbief met pesto, gehakballetjes in een saus van verse tomaten met allerlei kruiden, in 2 dagen langzaam gegaard. In de tussentijd stuurt Frank via Facebook messenger een bericht naar een hoveniersbedrijf uit de buurt. We zijn nog steeds op zoek naar iemand die ons gras kan maaien tijdens onze afwezigheid en Marco had een goede tip. Hij kent een Duitser waar hij in het verleden mee samengewerkt heeft met een hoveniersbedrijf bij ons in de buurt. Even afwachten hoe hij op ons bericht reageert. Zou fijn zijn als we dit ook eindelijk geregeld hebben.

Het diner was wederom een feest. Chantal is echt een keukenprinses….

Na het eten krijgen we bericht van het hoveniersbedrijf dat ze morgenavond even langskomen om de tuin te bekijken en onze wensen te bespreken. Blij, blij blij!!

De avond wordt lekker relaxed voor de televisie doorgebracht. Het was een ontzettend leuke dag. We hebben lekker samen in de tuin gewerkt en een erg leuke middag gehad. We vermaken ons meer dan prima!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: