De voorjaarstrip is daar

Vrijdagochtend om 04.15 uur gaat de wekker. Nondeknetter wat is het vroeg. Maar aangezien we weer lekker naar Zweden gaan hebben we er totaal geen moeite mee om op dit tijdstip uit ons bed te springen. Snel even douchen en aankleden, de laatste spulletjes in de koffer doen en wachten tot onze chauffeur ons ophaalt en naar Eindhoven Airport brengt. De vader van Frank brengt ons (supertof natuurlijk) en om 05.15 uur verlaten we ons huis op weg naar ons andere thuis.

Gezien het tijdstip is het nog lekker rustig op de weg. We zijn binnen no time op Eindhoven Airport en de bagage drop-off gaat ook razend snel. We kopen nog snel even een boek bij de Ako en gaan meteen maar door de security. Dit duurt ook niet langer dan een paar minuten. Alles bij elkaar binnen een uur van huis tot voorbij security op Eindhoven Airport. In de vertrekhal is het knap druk. We kopen een paar flesjes drinken voor onderweg en zoeken een paar stoelen om rustig te gaan zitten. Het duurt nog wel even voor we kunnen boarden.

De boarding start om 07.30 uur en om 08.00 uur gaan we de lucht in. Het was een rustige vlucht, onderweg nog even de ogen dichtgedaan en om 10.00 uur landen we op Stockholm Arlanda. Snel de koffer van de band en met de bus naar de car rental parking. Ook hier gaat het lekker vlug, binnen 10 minuten hebben we de sleutel van onze huurauto (een Renault Captur) en om 11.00 uur zijn we onderweg naar ons huis. Rondom Stockholm ligt er geen sneeuw meer maar naarmate we noordelijker komen zien we de sneeuwresten toenemen. Ons plan is om meteen vanuit Stockholm naar de dichtstbijzijnde supermarkt bij ons huis te rijden. Dat scheelt alles bij elkaar zo’n 30 kilometer op de totale rit en dus ook de nodige tijd.

We doen in Solleftea de eerste boodschappen bij de Lidl en de ICA. Ook gaan we even naar een winkel in het centrum waarvan we weten dat ze vrij grote zakken stookhout verkopen. We hebben ruim voldoende stookhout in onze garage opgestapeld liggen echter moet dit nog drogen tot volgende winter. Om 17.15 uur zijn we thuis met onze auto vol met boodschappen. Er liggen nog behoorlijk wat sneeuwresten in onze tuin wat voor ons best een bijzondere ervaring is…….aan het begin van mei. We ruimen alle boodschappen op, de houtkachel wordt aangemaakt, Frank inspecteert het huis op schade als gevolg van de stevige winter (niks aan de hand) en de koffer wordt leeggemaakt. Chantal start met het eten. Vanavond starten we met een beproefd en eenvoudig recept: verse kippensoep en knoflookbrood…

Om 20.30 uur ploffen we op de bank in de woonkamer. Moe maar voldaan zijn we blij om weer thuis te zijn. We zetten een DVD-tje op, pakken een borrel en genieten met een knapperend haardvuur en de rust om ons heen. Wat is het onbeschrijfelijk fijn om weer thuis te zijn.

Onze ogen vallen af en toe dicht. Uiteindelijk houden we het tot 01.00 uur vol en gaan we naar bed. Dit is het eerste verblijf in ons huis met zijn tweeën. We gaan de komende dagen genieten!


Zaterdagochtend staat Frank om 07.00 uur op. Het is alweer enorm vroeg licht. De vogeltjes fluiten en Frank is klaarwakker dus blijven liggen heeft geen zin. Chantal blijft nog lekker even liggen. Zij beheerst de kunst van het slapen aanzienlijk beter dan Frank-zonder-rust-in-zijn-kont 🙂

Frank gaat in de garage nog wat stookhout zagen. Er liggen nog wat oude, kromme planken die niet meer voor timmerwerk gebruikt zullen gaan worden. Mooi droog hout wat prima als stookhout kan dienen. Daarnaast hebben we het plan om vandaag de nog ontbrekende boodschappen te gaan doen. Op weg naar de supermarkt komen we langs een containerparkje. We hebben nog behoorlijk wat oud papier, plastic, lege flessen en blikken liggen. Dit wordt allemaal verzameld zodat we het meteen mee kunnen nemen zodra we naar de supermarkt gaan. Het is overigens heerlijk weer met een strak blauwe lucht. Prima weer om in een t-shirt met korte mouwen te lopen. Daarnaast zitten de eerste kraanvogels alweer op het meer voor ons huis. Ze vliegen volop op en neer en maken een gezonde hoeveelheid geluid…..mooi geluid!

Na het ontbijt maken we een ritje naar het containerparkje en naar de supermarkten in Solleftea.

Terwijl we de boodschappen doen laten we onze vrienden uit het dorp weten dat we goed aangekomen zijn en vragen we of het uitkomt dat we vanmiddag even op de koffie komen. We krijgen al snel een bericht terug dat het uitkomt als we langskomen. We brengen onze boodschappen naar huis en rijden rond 13.00 uur weer van huis weg. We brengen de middag bij onze vrienden door, praten bij, zitten lekker in de warme zon. Een perfecte middag!

De rest van de dag verloopt rustig zonder spannende verhalen. We eten wat, Chantal ruimt de was op die ze gedaan heeft en we relaxen ’s avonds voor de tv bij een haardvuur. We hebben een heerlijke, rustige dag gehad. Lekker buiten in de zon gezeten en de weersvoorspelling voor de komende week worden beter en beter.  Rond middernacht is de pijp leeg en gaan we naar bed. De komende dagen zullen een stuk actiever worden……..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: