De sneeuw in

Vanochtend zitten we samen om 09.45 uur aan de ontbijttafel. We doen het lekker rustig aan. Geen uitgebreid programma, geen deadlines, geen haast. Omdat er de komende dagen mogelijk nog een aantal centimeters sneeuw wordt verwacht probeert Frank na het ontbijt nog wat sneeuw van de garage af te halen. In totaal is nu zeker 70% van de sneeuw die op het dak lag er vanaf.

Frank’s moeder strijkt de was, Chantal ruimt wat op in huis en het papier en plastic afval wordt ingepakt om later nog even bij het containerparkje bij ons in de buurt weg te gooien. Frank prepareert/marineert de vis die voor vanavond op het menu staat. Kortom: een rustige ochtend waarbij ieder zijn ding doet.

We gaan vandaag op advies van onze vrienden uit het dorp een wandelroute lopen rondom Österåsens Hälsohem (wellnesscentrum). Er is daar een mooie wandelroute door de bossen geprepareerd. En aangezien het wellnesscentrum bovenop een heuvel ligt komen we langs een aantal schitterende uitzichtpunten. We zijn erg benieuwd. We hebben er voor gekozen niet naar Viksjö te rijden, liever een wandelroute wat dichter bij huis. Er zijn wandelroutes van verschillende lengtes beschikbaar, wij kiezen voor de langste.

Een verzameling van statige, goed onderhouden panden vormen het wellnesscentrum. We starten de “blauwe” wandelroute die direct achter het complex de bossen in loopt. En eerlijk is eerlijk, het was een hele goede tip om hier te gaan wandelen. De uitzichten waren fantastisch.

We hebben een heerlijke middag gehad in de buitenlucht en door een schitterend landschap gelopen. Rond 16.00 uur zijn we weer thuis. De vader van Frank besluit de deur van het toilet voor de tweede keer te schilderen zodat later vandaag het deurbeslag terug op de deur gemonteerd kan worden. Verder staan er geen klussen meer op het programma. Tijdens ons volgende tripje naar Zweden zullen we nog wat deuren en kozijnen gaan schilderen. Op deze manier schilderen we gefaseerd alle deuren en kozijnen in ons huis gedurende de komende vakanties. We verwachten in 2019 ergens helemaal klaar te zijn. Daarna gaan we waarschijnlijk aan de slag met de renovatie van de badkamer. Het eindresultaat van de deur:

Nadat deze klus is afgerond gaan we nog even lekker zitten in de woonkamer. We genieten van een drankje bij het haardvuur en kijken even wat tv. Chantal maakt een start met het eten. Vanavond eten we vis uit de oven met aardappelblokjes en boontjes. Simpel maar we maken op wat er nog is. Over twee dagen gaan we namelijk al weer terug naar Nederland.

Na het eten doen Chantal en Frank’s moeder de afwas. De heren ploffen op de bank in de woonkamer. De rest van de avond verloopt rustig. We genieten wederom van een hapje en een borrel, kijken wat tv en genieten van……

Een lekker haardvuur

Deze vakantie gaat echt te snel voorbij. Morgen belooft een erg leuke dag te worden met de Pulka Masters 2018.

Wordt door onze blog je interesse in Zweden en in het bijzonder de provincie Västernorrland aangewakkerd? Sluit je dan aan bij onze Facebook Groep: Bestemming Västernorrland Zweden 

2 gedachten over “De sneeuw in

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: