Bye bye, zwaai zwaai

We hebben de wekker op 07.30 uur gezet. Toen we de vlucht naar Zweden boekten hebben we bewust gezocht naar een terugvlucht naar Amsterdam aan het einde van de middag/begin van de avond. Dat is wel een voordeel van vliegen vanaf Amsterdam in plaats van Eindhoven. Veel verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegen dagelijks op Stockholm dus je hebt meer keuzemogelijkheden. Bij vliegen vanaf Eindhoven Airport ben je gebonden aan de vluchttijden van Transavia.

Waarom hebben we bewust gekozen voor een terugvlucht aan het einde van de middag? Nou, om meerdere redenen. De rit naar Stockholm neemt vanaf ons huis zo’n 5 uur in beslag. Op het moment dat je een ochtendvlucht hebt betekent dat simpel dat je een nacht overslaat. Voor onszelf heeft het niet de voorkeur maar we overleven het wel. Echter de kans is ook aanwezig dat we dan de hele dag opgescheept zitten met 3 vermoeide en chagrijnige kinderen. Daar hebben we hen en onszelf mee. Dus een terugvlucht later op de dag boeken is een goed voorbeeld van het managen van ons eigen geluk :). Een tweede reden om een terugvlucht later op de dag te boeken is de weersomstandigheden. In de zomerdag kun je er vanuit gaan dat de rit naar Stockholm ook daadwerkelijk 5 uur in beslag neemt. In de winterdag kunnen de weersomstandigheden roet in het eten gooien. De reistijd van 5 uur kan nog wel eens flink langer worden als je in zwaar weer terechtkomt met veel sneeuw en mogelijk enkele ongelukken op de weg. Omdat we nu pas om 07.30 uur op hoeven te staan kunnen we onze terugreis in alle rust, zonder stress laten verlopen en komen we vanavond relatief uitgerust terug in Nederland.

Naast de wekker op de wekkerradio hebben we ook de wekker op onze mobiele telefoon gezet. Het is maar goed dat we dat gedaan hebben. Frank is toevallig om 07.20 uur wakker en om 07.25 uur valt de stroom een halve minuut uit. Stel dat Frank niet wakker was geweest en we de wekker op de telefoon niet gezet hadden dan waren we misschien zomaar een uur later wakker geworden en dan hadden we al een uitdaging gehad. We maken de kids wakker en gaan direct aan de slag. Het ontbijt staat klaar, de restjes worden opgemaakt. Het laatste afval wordt verzameld en de laatste afwas wordt snel gedaan. De kids halen allemaal hun eigen bed af.

Onze vlucht naar Amsterdam vertrekt om 17.20 uur. Om 09.15 uur zitten we in de auto onderweg naar Stockholm. We maken nog snel even een paar foto’s van onze omgeving voor vertrek.

Zodra we onderweg zijn vallen Isa en Tijn al snel genoeg in slaap. In Sundsvall stoppen we even om te tanken en voor een plaspauze. Iedereen is weer wakker en de kinderen hebben zin in iets lekkers. Er worden koekjes en kaneelbroodjes gegeten en wat gedronken in de auto. Isa heeft al sinds ze een klein spruitje was last van wagenziekte. Het gaat gelukkig de laatste jaren steeds beter echter heeft ze vanochtend bij het ontbijt een fout gemaakt. Ze heeft yoghurt gegeten en vaak wordt ze wagenziek als ze voor de autorit melkproducten heeft gehad. Stom van ons allemaal dat we daar niet op gelet hebben. Bij Hudiksvall moeten we even stoppen. We hebben gelukkig altijd plastic zakken bij ons voor het geval dat………Op de parkeerplaats aan de E4 loost Isa haar ontbijt in een plastic zak. Ze voelt zich meteen weer een stuk beter. Het weer zit tot nu toe mee en de rit verloopt voorspoedig.

Vanaf Gävle tot Stockholm sneeuwt het. Het sneeuwt echter niet hard genoeg om oponthoud in het verkeer te veroorzaken. 20 kilometer voor Stockholm Arlanda stoppen we nog een keer om de auto af te tanken aangezien we die volgetankt in moeten leveren bij het verhuurbedrijf. Het inleveren van de auto bij Avis kost ons om precies te zijn 3 minuten. Er waren geen andere wachtenden en de medewerker van Avis loopt een snel rondje om de auto en geeft aan dat alles in orde is. Wij zijn mooi op tijd bij het vliegveld en ook daar verloopt alles voorspoedig. Het inchecken van onze bagage duurt ook maar een kwartiertje, er zijn weinig wachtenden voor ons. De terugvlucht vertrekt op tijd en de kids eten onderweg nog maltezers, chips en koekjes en we krijgen nog een belegde sandwich van KLM.

Weer terug op Nederlandse bodem

’s Avonds om 23.00 uur zijn we weer thuis in Nederland. We hebben een heerlijke vakantie gehad en zowel wij als de kinderen hebben genoten. Onze eerste wintervakantie in Zweden was een succes en er zullen er hopelijk nog vele volgen.

Over enkele weken gaan we weer terug naar Zweden voor een dag of tien. Dan gaan de ouders van Frank mee. Zij zijn ook heel erg benieuwd naar Zweden in de sneeuw. We gaan dan flinke wandelingen in de sneeuw maken, langlaufen, lekker eten, genieten van een warm haardvuurtje en wat klussen in huis. Op de bovenverdieping gaan we nog wat gordijnen op maat maken en hangen, in de keuken wat kastsluitingen vervangen, hier en daar wat behang & vinyl vastplakken en we gaan een aantal deuren en kozijnen schilderen. Maar alles met mate, we hebben immers vakantie……

We willen in de komende jaren steeds meer over de provincie Västernorrland te weten komen. We merken dat deze provincie als toeristische bestemming nog wat onderbelicht blijft terwijl er echt veel te doen en te zien is. Daarom hebben we een Facebook groep gestart voor iedereen die interesse heeft in Zweden en specifiek de provincie Västernorrland. Vind je het nu leuk om ons een beetje te volgen en meer te weten te komen over de toeristische mogelijkheden in onze provincie meld je dan aan bij de Facebook groep: Bestemming Västernorrland Zweden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: