Een rustig begin

Zoals eerder al verteld zijn Pim en Frank geen uitslapers. Om 09.00 uur zijn ze allebei wakker en uit bed. De rest van de familie volgt omstreeks 11.00 uur. Aangezien het vanmiddag rond 15.30 uur al weer donker is zal het vandaag een vrij rustige dag worden rondom huis. We starten de dag met een gezamenlijk ontbijt zoals iedere ochtend. Eigenlijk kunnen we alleen tijdens vakanties en in weekenden met zijn allen samen ontbijten dus we eten niet totdat we compleet zijn.

Met de meubels die we tijdens de zomer van 2017 aangekocht hebben is er ook een dressoirkast geleverd voor op onze slaapkamer. We zijn er afgelopen zomer echter niet aan toe gekomen om deze in elkaar te zetten. Dat wordt dus een mooi klusje voor Frank vandaag. Het is niet moeilijk maar best veel werk aangezien er 8 lades in die kast zitten die ook allemaal in elkaar gezet moeten worden. Maar na een half jaar wordt het wel tijd om hier actie op te ondernemen.

Isa en Tijn hebben vandaag zin om te lamballen. Na het ontbijt wordt er gewassen en aangekleed en vervolgens verplaatsen zij zich naar de bank in de woonkamer. Ze hebben een paar films gedownload op hun telefoons en kijken er naar onder het genot van warme chocomel. Ik moet er niet aan denken, een film kijken op een telefoonschermpje, maar als zij er plezier aan hebben: helemaal prima.

Pim en Chantal gaan samen naar buiten. Een paar dagen geleden hebben we wildvoer gekocht en Pim wil een voederplaats achterin de tuin gaan maken, aan de bosrand tegen de heuvel achter ons huis. Dat valt nog niet mee gezien de hoeveelheid sneeuw die is gevallen. Hij moet een pad er naartoe vrijmaken met de sneeuwschep en er ligt toch al gauw een centimeter of 70 sneeuw.

Nadat het pad door de sneeuw is gegraven wil Pim graag gaan sleeën. Hij heeft al een mooie sleebaan op de oprit gemaakt. Een paar dagen geleden zijn we ’s avonds naar het kerkje tegenover ons huis gewandeld en het was hem opgevallen dat de weg daar naartoe alleen maar bergafwaarts gaat. Hmm, misschien kan daar wel goed vanaf gesleed worden. Tijd om het uit te proberen….

Met de slee door de straat

Op de foto lijkt de straat niet heel erg naar beneden te lopen maar in realiteit is de daling steiler dan verwacht. Helaas is het geen succes. Pim kan geen vaart maken. Het sneeuwt eigenlijk ook alweer een paar uur dus er is een vers laagje sneeuw op het wegdek gevallen waardoor de vaart er ook uitgehaald wordt.

Wanneer Pim en Chantal terug naar huis wandelen komen ze een buurtbewoner tegen op een slee met een hond ervoor/ernaast die de slee gedeeltelijk trekt. De vrouw stept regelmatig mee. De hond is super enthousiast en komt meteen naar Pim toe rennen voor wat aandacht. Een hele lieve hond waarvan we eerst dachten dat het een sledehond was maar dat is niet het geval. Het ras wordt vooral gebruikt bij de elandenajcht.

Frank heeft inmiddels een pauze genomen van het monteren van de dressoirkast. Isa en Tijn hebben de film afgekeken en Pim en Chantal zijn weer thuis. Tijd om even een ritje naar de supermarkt te maken om onze voorraden weer wat aan te vullen. Rond 16.00 uur zijn we weer thuis en Frank gaat verder met het monteren van de kast. Aan het begin van de avond is het resultaat te bewonderen:

Iets meer opbergruimte

Chantal heeft in de tussentijd weer voor het diner gezorgd. Vandaag staan er hamburgers, met aardappelblokjes en een frisse salade op het menu. Simpel maar lekker!

Eenvoudig maar lekker

Na het eten vult Frank de mand met stookhout zodat we vanavond lekker bij de kachel kunnen blijven zitten. Morgen hebben we een leuke dag op het programma staan. We gaan een husky sleetocht maken. Om alvast in de stemming te komen hebben we voor vanavond een film op het programma staan: Snowdogs. Deze film werd medio december op de Nederlandse tv uitgezonden en wij kenden de film al. Een leuke Disney film over een sleehonden wedstrijd in Alaska. We hebben voor onze vakantie de DVD online besteld.

Snowdogs

Iedereen vond de film leuk en met een hapje op tafel en een lekker warm haardvuur werd het wederom een gezellige familie avond. Om 23.00 uur gaan de kinderen naar bed, wij volgen om 00.30 uur. Ineens horen we een berg kabaal en Isa vraagt wat er aan de hand is. Wat blijkt? Vandaag is de temperatuur wat omhoog gegaan en rond 0 graden. Daarnaast warmt het huis van binnen telkens op natuurlijk en het gerommel wat we hoorden was een complete sneeuwplaat die van 1 kant van het dak afschuift. Iedereen kijkt uit naar morgen en heeft veel zin in de sleetocht.

Een gedachte over “Een rustig begin

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: