Een dagje Sundsvall

De wekker gaat vanochtend om 07.30 uur. Normaal gesproken zijn we er niet zo’n voorstander van om de wekker te zetten tijdens de vakantie maar vandaag hebben we een tripje naar Sundsvall op de agenda staan. En daarvoor zitten we toch al snel 1,5 uur in de auto. We ontbijten snel, iedereen maakt zich klaar voor vertrek en om 09.15 uur rijden we thuis weg. Het belooft een mooie, zonnige dag te worden vandaag dus dat gaat hopelijk een paar mooie plaatjes opleveren.

De rit naar Sundsvall was mooi (zoals gewoonlijk) en naarmate we dichter bij de kust kwamen trok de bewolking verder weg. In Sundsvall aangekomen brachten we eerst een bezoek aan de Ikea. In Zweden scheiden we actief het afval en daarvoor is het handig meerdere vuilnisbakken te hebben. We hebben de ruimte die we hiervoor hebben in de keuken al opgemeten en we weten welke vuilnisbakken we willen kopen. Et voila, het resultaat:

Nieuwe vuilnisbakken

Daarna zijn we naar Birsta City gegaan, een shopping mall op hetzelfde “industrieterrein” in Sundsvall. Zowel Isa als Tijn hebben er wat kleding gekocht. Vervolgens zijn we naar de Jula gereden. We willen deze vakantie nog een aantal sneeuwschoenwandelingen gaan doen en bij de Jula hebben ze sneeuwschoenen. Helaas hadden ze daar nog maar 4 sets op voorraad dus moeten we ook nog even naar XXL Sport in de hoop daar de vijfde set nog te kunnen kopen. Voordat we naar de XXL Sport gaan slenteren we nog wat door de Jula en wat treffen we daar aan……? Jawel, kunst kerstbomen! Geweldig, ze zijn ook nog eens sterk afgeprijsd omdat de kerst al voorbij is. Voor het astronomische bedrag van 150 SEK kopen we een kerstboom van 210 cm hoog. Kerstballen en kerstverlichting hebben we gelukkig al dus we kunnen alsnog de kerstboom zetten. Super!! Of klinkt dat misschien heel gek omdat de kerst al voorbij is? Inmiddels is het 14.00 uur en onze magen beginnen te knorren. Dus maken we een tussenstop bij de Burger King voor een gezonde en voedzame maaltijd…..

Na de lunch gaan we naar het centrum van Sundsvall. Isa wil daar graag nog wat shoppen en natuurlijk hebben we dan ook meteen de mogelijkheid om met zijn allen door de binnenstad te wandelen. Isa scoort tijdens het shoppen uiteindelijk een jurkje, jeans en een shirt. Terwijl we van winkel naar winkel slenteren wordt het langzaamaan donker. De binnenstad ziet er met al de lichtjes, kerstversieringen en statige panden schitterend uit.

Ons bezoek aan Sundsvall was bijzonder geslaagd. Rond 18.00 uur zijn we weer thuis. Isa en Tijn doen de afwas die nog op de aanrecht stond van het ontbijt. Chantal begint met de voorbereidingen voor het eten en Frank maakt een begin met het opzetten van de kerstboom. Vanavond eten we een lekker stukje witvis uit de oven met aardappeltjes en een salade. Na het eten gaan we verder met het optuigen van de kerstboom. Isa en Tijn doen opnieuw de afwas en als alles klaar is kijken we onder het genot van een hapje en een drankje nog wat tv. Met de kerstboom en de aanwezige versieringen is het wat ons betreft lekker sfeervol geworden in huis.

Weer een dag is voorbij gevlogen. De kids houden het om middernacht voor gezien en duiken hun bedden in. Wij houden het nog een uurtje langer vol. Morgen is het alweer oudjaar….

4 gedachten over “Een dagje Sundsvall

Voeg uw reactie toe

    1. Als je in een blog een groepje foto’s bij elkaar ziet staan dan klik je op de eerste foto. Die komt dan vergroot in beeld. Vervolgens zie je aan de rechter zijkant van de weergave van de foto een “pijltje” naar rechts wijzen. Hiermee blader je door die foto’s heen in groot formaat. Ennuh, bedankt voor het compliment!

      Like

  1. Leuke verhalen hebben jullie! Een tip: als je van de E4 naar de Ikea van Sundsvall rijdt en niet het eerste rondpunt maar iets verder de afslag links neemt zie je iets verder aan de rechterkant (dichtbij de Toyota garage) Resto Birsta Baren. Daar kan je lekker lunchen. Al is een goede vette hamburger naruurlijk ook niet te versmaden 😀

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: