Change of plans

Om 06.30 uur worden we wakker omdat we een tractor horen. Het is onze buurman die onze oprit komt schuiven. Er is vannacht zo’n 10 centimeter sneeuw gevallen en het sneeuwt nog steeds. We hadden vandaag eigenlijk op de planning staan om te gaan langlaufen. We denken om meerdere redenen dat we dit beter kunnen verplaatsen naar een andere dag. De aangelegde langlaufroute bij Hallstaberget in Solleftea zal vannacht wel dichtgesneeuwd zijn. De route zal vandaag eerst opnieuw geprepareerd moeten worden verwachten we. Daarnaast sneeuwt het nog steeds best hard en dat maakt de weersomstandigheden ver van ideaal.

Als de kids allemaal wakker zijn zorgt Pim voor een culinaire verrassing. Hij wil ons allemaal voorzien van een tosti, klaargemaakt in de pan op het fornuis. Eerlijk is eerlijk, de tosti’s ham-kaas waren een doorslaand succes. Onze jongen heeft er talent voor.

Pim de tosti chef

Nadat iedereen gewassen en aangekleed is besluiten we om naar Solleftea te gaan. We willen nog wat vuurwerk kopen voor oudjaarsavond, misschien vinden we nog wat leuke kerstversieringen en we kunnen gaan sleeën in het park. Maar gezien de fikse sneeuwval moet er voordat we vertrekken nog wat meer sneeuw geruimd worden. In dit geval is Frank de klos…..

In Solleftea aangekomen wandelen we eerst door de winkelstraat op zoek naar vuurwerk. Volstrekt tegen de verwachting in vinden we ook een winkel waar vuurwerk verkocht wordt. Bovendien hebben ze daar ook nog een assortiment aan kerstversieringen die in de uitverkoop zijn aangezien de kerst al voorbij is (waar wij ons lekker helemaal niks van aantrekken). We kopen ook nog een setje typisch Zweedse trollen.

Tijdens onze wandeltocht door Solleftea maken we nog wat leuke foto’s en wandelen nog even bij de Jysk binnen. We zoeken eigenlijk nog een bank en salontafel voor op onze slaapkamer. Zodra we bij de Jysk binnen lopen zien we meteen een leuke combi van bank en salontafel, redelijk geprijsd, afmetingen lijken ok…….hup bestellen die handel :). Genoeg gewinkeld en uitgegeven vandaag. Nu is het tijd voor plezier in de sneeuw!

De rest van de middag genieten we van de sneeuw. Zweden is in het voorjaar en de zomer een schitterend mooi land. Maar misschien vinden we de winter nog wel het mooist.

Bij thuiskomst aan het einde van de middag start Frank een haardvuur en Chantal gaat aan de slag met de avondmaaltijd. De kids zijn even druk met hun telefoons en vermaken zich door wat uit te rusten en te lanterfanten in huis. Na het eten wordt er in de tuin nog volop gesleed en maken we samen een avondwandeling naar de kerk en het meer.

Hier was het om te doen toen we besloten een huis te kopen in Zweden. Genieten van de eenvoudige dingen in het leven. Een echte winter met een dik pak sneeuw en veel buitenactiviteiten los van internet, telefoons, social media, enz. Missie geslaagd! Eenmaal weer thuis stoken we het haardvuur wat op waardoor het lekker warm wordt in huis. Gezien de uren die we vandaag in de buitenlucht doorgebracht hebben slaat de vermoeidheid al snel toe. De kinderen gaan om 23.00 uur naar bed en wij volgen om 00.30 uur. Weer een dag is voorbij gevlogen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: