Een rustige dag

Dit is niet de meest spannende dag van onze reis en het bijbehorende reisverslag. We hebben een dag reizen achter de rug en onze kinderen zijn voor het eerst in Zweden. We hebben gisterenavond direct na aankomst al een groot deel van de boodschappen gedaan. Vandaag halen we hetgeen nog ontbreekt maar eerst gunnen we de kinderen om lekker uit te slapen en rustig aan de vakantie te beginnen.

Om 8.00 uur horen we in de slaapkamer naast ons wat gestommel. Dat moet Pim zijn. Hij is altijd een vroege vogel, net als zijn vader. Echt uitslapen is er bij die twee nooit bij. Frank gaat met Pim naar beneden. Eerste werk: de houtkachel aansteken (altijd goed voor de sfeer in huis).

Een lekker warm haardvuur

Frank pakt een paar verhuisdozen uit die de vorige eigenaren van ons huis in het najaar van 2017 al voor ons mee hebben genomen naar Zweden. De winterkleding die uit de dozen komt wordt opgeruimd en de kerstversieringen komen ook tevoorschijn. We hebben uiteraard wel het plan het huis in kerstsfeer te brengen dus we gaan vandaag in ieder geval nog op zoek naar een kunst kerstboom. Die schijnen ze bij de Bolist bij ons in de buurt te verkopen. Hopen dat ze deze nog op voorraad hebben zo net na kerst. Chantal is om 9.00 uur ook uit de veren en op het moment dat zij beneden komt sneeuwt het nog steeds. Het heeft vannacht ook de hele nacht gesneeuwd dus er is zeker weer een centimeter of 10 gevallen. Op het moment dat Chantal beneden is komt net onze buurman met zijn tractor met sneeuwschuiver aanrijden om onze oprit te schuiven. Ideaal! Die man is zijn gewicht in goud waard.

Om 11.00 uur zijn Tijn en Isa ook beneden en gaan we uitgebreid ontbijten. Na het ontbijt gaan Tijn en Isa zich opfrissen en aankleden terwijl Frank en Pim op weg gaan naar de Bolist om een kerstboom te kopen. Ze gaan meteen ook een bezoekje brengen aan een loppis in de buurt omdat we nog wel een paar houten stoeltjes kunnen gebruiken voor buiten rond een kampvuur. Rond 12.00 uur zijn Pim en Frank weer thuis. De rit was slechts een gedeeltelijk succes: 3 houten stoelen van de loppis. We hadden er al 2 van hetzelfde type en hadden ze afgelopen zomer al gezien bij de loppis. Gelukkig stonden ze er nog en voor 300 SEK waren ze van ons. Voor wat betreft de kerstboom hadden we minder geluk. Helaas hadden ze bij de Bolist nog wel wat kerstversiering over en in de uitverkoop, de kerstbomen waren allemaal verkocht. Jammer! We gaan ergens in de komende dagen nog een keer naar Sundsvall, wellicht kunnen we daar nog een kerstboom vinden. Wel hebben we bij de Bolist een vuurkorf met grillrooster gekocht. Perfect voor een kampvuurtje op de oprit met een mini-bbq.

Om 13.00 uur gaan we met zijn allen op pad naar Solleftea. We gaan eerst naar de Granngarden en kopen daar een voederbak en wildvoer voor de reeën. Ook vinden we daar nog een handige openhaardset met pook, schepje, handveger en as emmer. Daarna doen we nog boodschappen bij de Lidl en de ICA Kwantum. We zijn rond 15.45 uur weer thuis en het is inmiddels donker. Chantal begint alvast met de voorbereidingen voor het avondeten.

De kids vermaken zich de rest van de middag buiten in de sneeuw terwijl Frank even langs gaat bij het Nederlandse stel in ons dorp dat op ons huis past tijdens onze afwezigheid. We moesten nog even betalen voor het stookhout dat ze bij ons afgeleverd hebben. Daarnaast hadden ze erg veel zin in Nederlandse kaas en wij hadden beloofd wat voor ze mee te brengen. De 3 kilo Nederlandse kaas werd met groot enthousiasme in ontvangst genomen. Frank spreekt meteen met ze af om samen met ons nieuwjaar te komen vieren bij ons thuis. Gezellig!

Tijdens het avondeten genieten we van lekkere verse kippensoep met Polarbrood. De avond wordt doorgebracht bij de kachel. We kijken wat TV onder het genot van een hapje en een drankje. Van een paar uur buiten in de kou wordt je lekker snel moe zodra je dicht bij de kachel zit. De kinderen kunnen rond middernacht de ogen niet meer openhouden en gaan naar bed. De “ouwelui” kijken samen nog even wat TV onder het genot van een stuk chocolade en om 01.30 uur is het voor ons ook tijd om naar bed te gaan. Het was een heerlijke eerste vakantiedag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: