Het avontuur gaat verder

Inmiddels is het alweer eind oktober. We zijn ons alweer klaar aan het maken voor onze volgende trips naar Zweden. Toen we half augustus terugkwamen uit Zweden hadden we al snel weer per e-mail contact met de vorige eigenaren van ons huis. Zij waren uiteraard benieuwd hoe ons verblijf in Zweden was geweest en of we alle werkzaamheden aan het huis gedaan hadden gekregen. We hebben hen een groot aantal foto’s gestuurd van de “renovatiewerkzaamheden” en ze reageerden erg enthousiast. Tijdens deze e-mail wisselingen vertelden zij ook dat ze binnen enkele weken weer in Nederland zouden zijn voor familiebezoek. Ze zouden opnieuw met de aanhanger achter de auto de reis ondernemen en als we wilden konden we opnieuw spullen voor Zweden aan hen meegeven. PERFECT!

Uiteraard zijn we meteen even goed na gaan denken over wat we mee zouden willen geven. Het eerste waar we meteen aan dachten was een kleine vriezer. We kwamen er afgelopen zomer achter dat het niet hebben van een vriezer in huis best een gemis is. Je kunt telkens maar voor enkele dagen boodschappen doen waardoor het aantal bezoeken aan een supermarkt tijdens je verblijf wellicht wat groter wordt dan nodig is. We hadden afgelopen zomer al bij de Mediamarkt in Sundsvall gekeken voor een tafelmodel diepvries (2 laden zou voldoende zijn) maar helaas hadden ze deze daar niet. We zouden toch zweren dat we die in Nederland wel bij de Mediamarkt hadden gezien…….Dus zijn we in de auto gesprongen en naar de Mediamarkt in Eindhoven gereden en ja hoor……we hebben wat gevonden:

Minivriezer

Een minivriezer met een inhoud van 38 liter. Precies genoeg wat ons betreft. Hierdoor houden we meer ruimte over in de koelkast en gezien het formaat past deze minivriezer prima in de keuken onder de tafel waar nu de magnetron op staat.

Magnetron

Het gewicht en formaat van de minivriezer vallen mee dus deze durven we met een gerust hart mee te geven naar Zweden.

Wat kunnen we verder nog meer meegeven naar Zweden? Kerstversiering! We houden enorm van een koude, witte kerst met een knapperend haardvuur dus de komende jaren zullen we de kerstperiode veelvuldig in Zweden doorbrengen. We hebben meer dan voldoende kerstboomverlichting, kerstballen en andere kerstversiering over dus een complete verhuisdoos vol gaat op transport.

What’s next? Winterkleding! We hebben beiden meerdere skipakken, thermo ondergoed, skisokken, mutsen, handschoenen, fleece vesten, enz. Als we daar nu al wat van meegeven dan houden we later ruimte in onze koffers over om andere dingen mee te nemen mocht dat wenselijk zijn. Dus pakken we ook nog een verhuisdoos vol met wintergoed in.

Tenslotte pakken we nog wat gereedschappen en kleine huishoudelijke spullen in. De komende winter plannen we tijdens een vakantie wat schilderwerk aan deuren en kozijnen in het huis te doen. Wel handig als we dan zorgen dat er voldoende verfrollers, schuurpapier, afplaktape, enz. in huis is. Uiteindelijk hebben we 3 volle verhuisdozen en een minivriezer om mee te geven op transport naar Zweden wat volgens onze “transporteurs” geen probleem is. We spreken met hen op een zondag in september in de omgeving van Amsterdam af omdat zij die dag in de regio op familiebezoek zijn. Zij zullen de spullen vervolgens bij ons in het dorp afleveren bij de Nederlandse timmerman waarmee we goed contact hebben.

Spullen voor Zweden

Begin oktober krijgen we bericht vanuit Zweden dat de spullen goed zijn aangekomen op de plaats van bestemming.

In dezelfde week hebben we een momentje om op te proosten. Er komt post uit Zweden. De bevestiging van Lantmäteriet is binnen dat we als nieuwe eigenaren ingeschreven staan voor ons huis in Zweden. Alles is soepel verlopen en nu zijn we “officieel” parttime Zwedelanders 🙂

Kopbrev en inschrijving Landmäteriet

Inmiddels is het zoals gezegd eind oktober en hebben we alweer 2 trips naar Zweden geboekt. De eerstvolgende trip is met ons eigen gezin. De kinderen en het vriendje van onze dochter gaan mee en we hopen er een mooie vakantie in de sneeuw van te gaan maken met sneeuwschoenwandelingen, langlaufen, huskysafari, Noorderlicht, rendieren spotten, worstjes braden boven een open vuurtje, enz. De tweede trip staat ook gepland voor komende winter en dan gaan de ouders van Frank opnieuw mee. Ook tijdens die vakantie zullen we hopelijk maximaal genieten van een winters wit Zweden gecombineerd met schilderwerk in huis aan deuren en kozijnen. De vluchten en huurauto’s zijn geboekt, de wandelroutes worden in kaart gebracht. We kunnen niet wachten om weer te vertrekken…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: