De laatste volle dag

Helaas is het zover, onze laatste volle dag in Zweden. We zijn er totaal nog niet aan toe om terug te gaan naar Nederland maar helaas zullen we morgenochtend wel moeten. De afgelopen weken hebben we knettertje hard gewerkt en ontzettend genoten van ons kleine stukje Zweden.

Vandaag vertrekken ook onze lieve vrienden uit Nederland. Ze willen een toeristische route door Zweden terug richting Nederland nemen. Zij hebben nog 2 weken vakantie dus nog ruim voldoende tijd om van Zweden te genieten. Om 09.30 uur hebben zij al hun spullen gepakt en zijn ze klaar om te vertrekken. We nemen afscheid van elkaar en bedanken ze voor alle geweldige hulp die we van hun gehad hebben. Ook langs deze weg A & A nogmaals bedankt voor alles wat jullie voor ons gedaan hebben. Dikke kus!!

Frank maakt de garage verder klaar voor de winter. Er worden pallets neergelegd waar het stookhout op gestapeld kan worden. Dat zal geregeld worden door bekenden van ons in het dorp die ons huis beheren wanneer wij er niet zijn. Het is heerlijk om Nederlandse mensen in de buurt te hebben waar we op kunnen vertrouwen. Aangezien onze garage niet vorstvrij is verplaatsen we een aantal spullen naar binnen (elektronica/machines) zodat we deze volgend jaar ook gewoon probleemloos kunnen gebruiken.

Aangezien we pas weer in de winter terugkomen is het belangrijk om het huis nu alvast winterklaar te maken.

Tegen de houten aanbouw aan de achterkant van het huis plaatsen we wat golfplaten en andere panelen om te voorkomen dat er een grote hoeveelheid sneeuw tegenaan ligt komende winter. Daarnaast zetten we platen tegen de houten funderingsbalk aan de achterzijde van het huis aangezien deze gevel de meest vochtige is. Ook hier weer met het doel om houtrot te voorkomen. We verplaatsen het tuinmeubilair naar de garage en bergen alle overgebleven verf in huis op.

Rond 13.00 uur is de klus geklaard. We zijn trots op het eindresultaat van een paar weken hard werken……

Het is heerlijk weer vandaag en we hebben de rest van de dag om van onze vakantie te genieten. Mooie gelegenheid om even lekker naar het meer te wandelen en te genieten van de zon, het water, de rust en het uitzicht.

Na ruim een uur aan het meer gezeten te hebben wandelen we terug naar huis. Tijd om in alle rust een lekkere maaltijd te bereiden en een haardvuurtje te stoken. We hebben nog meer dan een half volle mand met hout om op te stoken. Lekker een borrel erbij, een boekje lezen en gewoon genieten van ons huis.

Het wordt al weer snel lekker warm in huis. Frank doet op de bank nog een dutje van een uur. We genieten van een lekkere maaltijd en kijken nog wat tv. ’s Avonds gaan we op tijd naar bed. We moeten vannacht rond 3.00 uur wegrijden om op tijd in Stockholm te zijn voor onze vlucht terug naar Nederland. Zweden, je was geweldig. We komen snel weer terug…..

2 gedachten over “De laatste volle dag

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: