Zondag klusjesdag

Vandaag komen we wat later op gang dan de andere dagen. We zijn enorm goed opgeschoten gedurende de afgelopen twee weken. We hebben eigenlijk meer gedaan gekregen dan we verwacht hadden. We hebben nog een klein beetje schilderwerk te doen, het definitieve resultaat zien jullie later.

Chantal gaat om te beginnen bij een buurman van ons langs. Ze is de afgelopen weken al meerdere keren bij hem aan de deur geweest maar telkens was hij helaas niet thuis. Ze gaat niet zomaar bij hem aan de deur. Voor de vorige eigenaar van ons huis hield deze buurman in de winterdag namelijk altijd de oprit sneeuwvrij. De vorige eigenaar heeft al aan de beste man gevraagd of hij dit ook voor ons wilde blijven doen maar we vinden het wel zo netjes om het zelf ook te vragen en ons voor te stellen.

Eerder deze week is Chantal al bij hem langs geweest. Omdat hij niet thuis was had Chantal op de veranda bij de voordeur voor de beste man een flesje wijn, een schaal bessen en een briefje achtergelaten. Toen Chantal vanochtend de oprit op kwam gereden werd ze meteen heel hartelijk ontvangen en onze buurman bedankte Chantal direct voor de attentie. Hij gaf ook meteen aan dat hij graag voor ons de oprit tijdens de winter sneeuwvrij wil blijven houden. Daar zijn we uiteraard enorm blij mee. Het communiceren gaat wel wat lastig, zijn Engels is niet zo goed en Chantal spreekt nog nauwelijks Zweeds. Maar met handen en voeten lukt het toch om een gesprek te voeren. De buurman stelt op zijn tijd een flesje wijn op prijs maar wil verder absoluut niet betaald worden voor zijn diensten, ook niet als daar meerdere keren op aangedrongen wordt. Nou, uiteraard zijn we graag bereid de beste man telkens als we in Zweden zijn een lekker flesje wijn te brengen. En aangezien hij al aardig op leeftijd is gaat Frank hem de volgende keer dat we in Zweden zijn aanbieden hem te helpen bij werkzaamheden rond zijn huis.

Frank is gedurende een deel van de dag nog bezig met schilderwerk aan de garage. Ook wordt de garage van binnen opgeruimd en opnieuw ingedeeld zodat het stookhout voor de winter een plaatsje krijgt en de auto ook gewoon binnen kan staan.

’s Middags komt Chantal tot de ontdekking dat er frambozenstruiken in onze tuin staan. Ook op het kavel tegenover ons huis staan een grote hoeveelheid frambozenstruiken. Een zeer welkome ontdekking en met 3 man sterk gaan we aan de slag om frambozen te plukken.

Nadat er een flinke hoeveelheid frambozen geplukt is gaat Chantal nog even aan de slag met de installatie van het Heat Guard systeem. Tijdens een groot deel van de winter zijn we niet in Zweden. Aangezien het flink kan vriezen wil je dan de temperatuur in het huis kunnen blijven volgen. Daarvoor is dit Heat Guard systeem bestemd. In dit systeem zit een temperatuur sensor en een sim-card. Per sms kun je een maximum en een minimum temperatuur instellen waarbij het systeem een sms verstuurd naar je mobiele telefoon. Wij hebben in het systeem een minimum temperatuur van 10 graden en een maximum van 35 graden ingesteld. De aardwarmtepomp houdt de temperatuur in huis constant op 15 graden. Wanneer de temperatuur in de winterdag onder de 10 graden uitkomt is het veilig om aan te nemen dat er iets mis is met de aardwarmtepomp. Gelukkig hebben we mensen die ons huis voor ons beheren tijdens onze afwezigheid. We kunnen in dat geval met hun contact opnemen zodat zij direct een verwarmingsmonteur in kunnen schakelen. Toch een geruststellende gedachte.

Heath Guard Systeem

Vanavond hebben we geen zin om zelf te koken. We gaan maar eens kijken of we een goed restaurant in de buurt kunnen vinden. Nou, een goed restaurant is misschien wat zwaar aangezet maar we hebben wel een tentje gevonden waar we een aardige pizza kunnen bestellen, döner, kipfilet met friet, etc. We nemen de tijd voor de maaltijd die helemaal niet verkeerd is, hier komen we zeker nog eens terug.

Na het avondeten rijden we terug naar huis, praten nog wat en drinken een borrel. Rond middernacht kunnen we onze ogen niet meer open houden en besluiten we te gaan slapen. Nog twee dagen om de laatste klussen af te werken en dan moeten we helaas alweer terug naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: