Let there be fire

Al ruim voor onze trip naar Zweden hebben we vanuit Nederland een afspraak in proberen te plannen met de schoorsteenveger van onze gemeente. Dat ging met vallen en opstaan en na een paar belpogingen en mailwisselingen is het uiteindelijk gelukt. Vandaag komt de schoorsteenveger onze schoorsteen vegen en keuren. We hopen van harte dat alles in orde is aangezien we zeker weten dat de schoorsteen al zeker 5 jaar niet gebruikt is. Ook weten we dat er pas sinds een jaar of 4 geleden een kap op de schoorsteen is gemonteerd. De schoorsteen zou dus binnenin door de weersomstandigheden in slechte conditie kunnen zijn. En aangezien ons huis al meer dan 100 jaar oud is zijn we er niet helemaal gerust op. We hebben een volle mand stookhout in de woonkamer staan dus we hopen vanavond een vuurtje te kunnen maken in onze kachel.

Netjes op tijd arriveert de schoorsteenveger in het begin van de middag. Hij controleert binnen in huis de Vedspis in de keuken, de houtkachel in de woonkamer en inspecteert de schoorsteen op de bovenverdieping. Daarna gaat hij buiten aan de slag.

Helaas……we krijgen slecht nieuws. De schoorsteenveger kan vandaag zijn werk niet afmaken. Er zit een oud wespennest in de Vedspis, in de schoorsteen zitten 2 vogelnestjes en de bovenste meter van de schoorsteen lijkt niet in de beste conditie te zijn. De schoorsteenveger geeft aan het werk alleen niet aan te durven en adviseert op een later moment met een collega terug te komen. Dan kunnen ze de vogelnestjes beter uit de schoorsteen krijgen zonder het risico te lopen de schoorsteen te beschadigen door het afbreken van loszittende stenen. We moeten het er helaas mee doen. We maken de afspraak begin volgende week meteen opnieuw contact op te nemen met het bedrijf om een nieuwe afspraak in te plannen. We zijn nog maar tot 16 augustus in Zweden dus de tijd dringt. We willen de houtkachel namelijk wel erg graag komende winter kunnen gebruiken.

De vader van Frank brengt vandaag een frisse laag witte verf aan op de houten aanbouw. Op zich stond deze nog prima in de verf maar er is niets op tegen om deze opnieuw te schilderen aangezien we toch al zoveel geschilderd hebben. Bovendien kan het dan weer een paar jaar mee.

Frank is vandaag verder gegaan met het schilderen van de garage. Opnieuw worden 2 zijpanelen voor de tweede keer in de grijze verf gezet. Gelukkig dekt de verf de tweede keer een stuk beter en aangezien we nog een paar dagen hebben besluiten we om door te blijven schilderen totdat we 100% overtuigd zijn van het resultaat. Het voordeel van verf op waterbasis is dat het snel droogt en je dus ook snel het verschil ziet van een extra laag verf (en/of het de moeite waard is om nog een laag aan te brengen).

Het weer is vandaag wederom prachtig dus ondanks het tegenvallende nieuws van de schoorsteenveger schieten we toch weer goed op. Het begint er steeds meer op te lijken dat we alle klussen klaar krijgen voor ons vertrek medio volgende week. We eten vanavond op tijd en genieten daarna nog van een borrel en een hapje. We gaan op tijd naar bed. Morgen verlaten helaas 2 mensen uit het klusteam Zweden eerder dan gepland dus er staat weer een “ritje” op het programma.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: