Waar waren we?

Toen we op 31 juli na de overdracht bij de makelaar thuis kwamen constateerde Frank al vrij snel dat we het huis (maar eigenlijk vooral de garage) tijdens de bezichtiging in maart iets teveel door een roze bril hadden bekeken. We ontdekken dat de dakspanten van de garage niet in de beste conditie verkeren. Met andere woorden: er zit nogal wat rottigheid in. Gelukkig is er van een redelijk recente renovatie die er in en rond het huis heeft plaatsgevonden nog een fikse voorraad houten planken en balken overgebleven. We hebben dus meer dan voldoende hout op voorraad op de dakspanten van de garage sterker te maken dan ze ooit geweest zijn. Onze vriend uit Nederland speelt graag met zijn kettingzaag dus een beetje zagen en timmeren zag hij wel zitten. Die enorme stapel hout lag tot nu toe op een paar stenen (net van de grond af) opgestapeld. Onze handige Harry heeft daar ter plekke ook maar een oplossing voor bedacht en met wat zaag- en timmerwerk een handige stellage gebouwd om het hout hoog en droog op te slaan.

Aan het einde van de dag hadden we een garage met dakspanten waar je wel 2 meter sneeuw op kan dumpen. Alles gemaakt onder het motto “liever een plankje teveel dan te weinig”.

Aangezien de gevel van het huis al 2 keer geschilderd is moeten we vandaag de keuze maken of we nog aan de garage gaan beginnen. We zijn nog een week hier maar alle raamkozijnen van het huis moeten ook nog geschilderd worden. Bovendien zijn we met de tuin nog lang niet klaar, moet er in huis nog wel het één en ander gebeuren en weten we niet exact hoeveel werk het gaat zijn om de garage helemaal naar tevredenheid geschilderd te krijgen. Aangezien we het blik van de rode verf die op de garage zit nog hebben weten we dat het verf op waterbasis is. Dat scheelt alvast enorm.

We borstelen de hele garage af, maken deze “schoon” en krassen met de verfkrabber hier en daar wat slechte verf af voor betere hechting van de nieuwe verf. Met andere woorden: we hebben besloten het er op te wagen. Chantal en haar vriendin beginnen samen met Frank aan het schilderwerk. Aan het einde van de dag zijn twee kanten éénmaal grijs geschilderd. Wat meteen al opvalt is dat het er heel anders uit komt te zijn. Maar wat ook opvalt is dat het rood nog enorm door het grijs heen komt. Het is nog maar de vraag of twee keer schilderen voldoende is om de nieuwe grijze kleur helemaal dekkend te krijgen. Oh jee…..

Ook aan het interieur is vandaag gewerkt. De moeder van Frank blijft vol toewijding werken aan het op maat maken van de gordijnen voor alle vertrekken. Daarnaast worden er een aantal nieuwe gordijnroedes opgehangen. De eetkamer is vandaag definitief klaar.

Wat de eetkamer voor ons helemaal compleet heeft gemaakt is het schitterende mozaïek werk dat de vriendin van Chantal voor ons gemaakt heeft gedurende de afgelopen maanden. Ons huis heet “Ugglan” wat “de Uil” betekent. En zij heeft speciaal voor ons dit bord gemaakt van gebroken tegeltjes. Waanzinnig mooi en we zijn er enorm blij mee. Wat is het toch super om zo’n lieve vrienden te hebben die nota bene 2000 kilometer met hun camper afleggen om ons te komen helpen. A en A: we love you xoxo.

20170813_181741
Zo waanzinnig mooi geworden
20170814_200938
Zo waanzinnig mooi geworden

We hebben weer hard gewerkt vandaag. Tijd voor een goede maaltijd een warme douche en een borrel met een hapje. Rond 23.00 uur is bij iedereen de accu leeg. Morgen is er weer een dag, er is nog genoeg te doen….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: