Het werk gaat door

We hebben nog behoorlijk wat maaiwerk te doen alleen is het maaikoord op. Op zo’n spoel zitten best een aantal metertjes van dat kunststof koord maar dat slijt snel weg met de relatief dikke stengels die we weg moeten maaien. We hebben ook een metalen maaischijf met tanden maar dat werkt aanzienlijk minder prettig. We moeten nog wat klein gereedschap hebben en wat schroeven en spijkers dus Frank, zijn vader en onze Hollandse Handige Harry beginnen vandaag met een bezoek aan de bouwmarkt in Sollefteä. Ook gaan ze nog even langs bij een Husqvarna servicepunt waar het maaikoord voor de bosmaaier op de rol verkocht wordt. We hebben nu zo’n 50 meter op voorraad dus we kunnen voorlopig vooruit.

Zodra de heren terug zijn bij het huis begint het werk in de tuin meteen. De berm aan de straatkant wordt gemaaid en het hellende gedeelte van ons kavel wordt ook ontdaan van de nodige “wilde” begroeiing. Maar tussendoor moet er ook goed gezorgd worden voor de inwendige mens. De dames hebben voor ons allen een stevige lunch bereid…

Stevige lunch

Ons kavel wordt steeds “opgeruimder” door de stevige aanpak met de bosmaaier. Tijdens het maaien worden een steeds groter wordend aantal flinke rotsblokken zichtbaar op het kavel. Eigenlijk wel heel erg mooi om die vrij te maken zodat ze mooi in het zicht komen. Daarnaast is het ook wel een mooi gezicht om de grote hoeveelheid mos op deze rotsblokken er vanaf te halen. Hier gaan de dames mee aan de slag. Naarmate de dag vordert komt de tuin er naar onze mening steeds mooier uit te zien.

Zoals eerder gezegd is onze Handige Harry uit Nederland een groot fan van werken met de kettingzaag. Tijdens het maaiwerk wordt ons medegedeeld dat het bos op ons kavel wel erg dicht is en enorm veel licht wegneemt uit onze tuin. Daarnaast belemmeren een groot aantal bomen elkaars groei omdat ze zo dicht bij elkaar staan. Het is een goed idee om de boel een beetje uit te dunnen. Maar…..we moeten het wel een beetje in de gaten houden want als we Hendrik-Jan de Tuinman zijn gang laten gaan dan staat er aan het einde van de dag geen boom meer op de heuvel 🙂

De struiken met zwarte aalbessen in onze tuin waren vorige week al ontdekt door Chantal. De moeder van Frank heeft eind vorige week al wat bessen geplukt. Nu een aantal dagen later, na het nodige zonlicht van de afgelopen dagen, is er weer een grote hoeveelheid bessen rijp. Chantal en haar vriendin hebben ’s middags ook maar even wat tijd uitgetrokken om bessen te plukken. Lekker voor in de yoghurt als dessert.

Ook het schilderwerk aan de garage is weer een beetje opgeschoten vandaag. Één van de zijgevels en de voorkant van de garage is voor de eerste keer geschilderd. We zijn nog lang niet klaar maar er is steeds meer grijs en steeds minder rood te zien.

Garage schilderen

Na het diner wordt de rest van de avond in de woonkamer doorgebracht. We praten wat onder het genot van een hapje en een drankje (of beter gezegd een paar drankjes) en de avond komt wederom op een zeer respectabel tijdstip tot een einde. Voor middernacht ligt iedereen in bed wat op zich ook niet zo gek is als je elke dag vele uren aan het werk bent.

10 gedachten over “Het werk gaat door

Voeg uw reactie toe

  1. Goed om te weten Nico. Frank heeft reuma dus misschien van de bladeren inderdaad maar eens een thee zetten en kijken hoe het smaakt. Wat goed werkt tegen jicht werkt in veel gevallen ook goed tegen reuma.

   Like

 1. Super leuk jullie blog, wat een inspiratie! Wij lopen ook met ideeën rond om een vakantiehuis in Zweden te kopen. In oktober gaan wij een toer door Zweden maken en wat huizen bezichtigen Nog een tip voor je 50 meter maaidraad, bewaar deze in een emmer met een deksel en doe hier een laagje water in. Het blijft dan soepel en is gemakkelijker op je spoel te zetten.

  Like

   1. Wij gaan ons eerst oriënteren in de buurt van Vaxjo met een straal van 150 km daarom heen. De reistijd vinden wij op dit moment belangrijk. Vliegen is voor ons lastig omdat wij in het noorden van Nederland wonen. Dus rijden we naar Kiel, pakken dan de nachtboot en komen in de ochtend in Zweden aan. Het is dan niet zo ver rijden naar de omgeving die we gaan bezoeken. We zijn al een paar keer in die buurt geweest met vakantie en dat beviel ons erg goed. Op dit moment hebben we een aantal objecten gevonden waar we langs willen rijden. De top 3 willen we gaan bekijken met de makelaar.

    Like

   2. Dat is ruim 900 kilometer zuidelijker dan wij zitten. Snap het qua reisafstand helemaal als vliegen iets minder praktisch is. Wij kunnen vliegen vanaf Eindhoven Airport, Dusseldorf, Weeze of Amsterdam dus hebben wat dat betreft opties genoeg. Veel succes met jullie “zoektocht”. Laat je ons weten hoe het afloopt?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: