Er wacht schilderwerk

De weersvoorspellingen voor vandaag zijn weer prima. Rond de 20 graden en half bewolkt. Ideaal weer om te schilderen. Aangezien we de buitengevel zeker 2 keer in het geheel moeten schilderen om het goed dekkend te krijgen hebben we geen tijd te verliezen. Zeker als we alle kozijnen en de garage ook nog aan willen pakken. Dus snel weer aan de slag.

Zoals gewoonlijk is Frank weer degene die als eerste wakker is. De zijgevel bij de voordeur van het huis gaat nu eerst geschilderd worden. Om te beginnen wordt het raamkozijn afgeplakt. Dat is niet zo’n heel precies werkje dus dat is snel gedaan. Als Chantal later wakker is kan zij al het houtwerk bij de voordeur goed afplakken. Dat is dan wel weer een precies werkje en geschikt voor iemand met veel geduld en kleine handen. Over allebei beschikt Frank in ieder geval niet 🙂

Rond 8.00 uur is Frank gestart met schilderen en 1,5 uur later komt Chantal helpen met het afplakken. De bedoeling is om vandaag de zijgevel en de achtergevel in ieder geval geschilderd te hebben. Dan zijn we het huis helemaal rond geweest voor de eerste keer.

’s Middags rond 16.00 uur hebben we de complete gevel gehad. Vandaag ging het schilderen een stuk gemakkelijker omdat we ’s ochtends direct al gestart zijn met licht verdunde verf. Hierdoor hadden we veel minder “witte puntjes” die nog zichtbaar waren vanwege de ongelijkheid in de stenen. De verf smeerde aanzienlijk gemakkelijker. We zijn zelf erg tevreden met het resultaat en vinden het grijs een fikse verbetering ten opzichte van het roze dat op de muren zat. Als we nog anderhalve week verder zijn en alles klaar is, zal het er allemaal nog beter uitzien.

De moeder van Frank is vandaag ook druk bezig geweest. Zij heeft zich op het maken van de gordijnen gestort. Helaas zijn we vandaag niet toegekomen aan het in elkaar zetten van het tweepersoons bed dat we bij Ikea besteld hadden. Dat moet wel echt snel gaan gebeuren. De ouders van Frank slapen sinds hun aankomst in het tweepersoons bed dat al in het huis aanwezig was. Frank en Chantal slapen in een Ă©Ă©npersoons bed en op een matras op de grond. Dagen achter elkaar sjouwen en fysiek werk beginnen echter lichamelijk voelbaar te worden dus het comfort van een fijn bed is erg welkom. Hier moeten we morgen toch echt maar eens werk van gaan maken.

Gordijnen eetkamer

Aan het einde van de dag hangen de gordijnen in de eetkamer. We hebben nieuwe gordijnroedes gemonteerd en we hadden kant en klare gordijnen besteld bij Ikea. Maar kant en klaar is een rekbaar begrip natuurlijk. De gordijnen moesten eerst nog wel precies op lengte worden gemaakt. De moeder van Frank heeft ze vervolgens met naald en garen met de hand gezoomd omdat ze dan aanzienlijk mooier hangen dan wanneer je gebruikt maakt van de aanwezige strijkband. Het resultaat is schitterend al hangen de gordijnen nog wat stijf. De woonkamer en de bovenverdieping moeten nog voorzien worden van gordijnen dus daar is de komende dagen nog genoeg werk te doen.

Morgen komen als het goed is een paar schatten van vrienden met hun camper vanuit Nederland bij ons aan. Zij brengen in de camper nog de nodige spullen voor ons mee en gaan ons de komende anderhalve week ook helpen met de werkzaamheden in en rond het huis. We zijn benieuwd wat ze van het resultaat “tot nu toe” vinden. To be continued…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: