Vroege aflevering vandaag

Vandaag komt Ikea onze meubels afleveren. Een sms-bericht dat Chantal ontvangen heeft geeft aan dat we de bezorgdienst tussen 7.00 uur en 12.00 uur kunnen verwachten.

De levering heeft nog heel wat voeten in aarde gehad. Oorspronkelijk zouden onze meubels namelijk al op 1 augustus geleverd worden. Echter kregen we op 31 juli in de middag een e-mail van Ikea dat de uitlevering vertraagd was omdat onze bestelling niet compleet was. We hebben redelijk “op hoge poten” contact opgenomen met de klantservice, we hadden onze bestelling namelijk al een maand eerder online gedaan en betaald en heel duidelijk een afleverdatum van 1 augustus aangegeven. Tijdens het telefoongesprek werd duidelijk dat de bestelling niet compleet uitgeleverd kon worden omdat men nog 4 kussenslopen miste die we besteld hadden voor de kussens op de bank. Onze monden vielen open van verbazing. De uitlevering van een compleet interieur stellen jullie zonder overleg met 3 dagen uit omdat er 4 kussenslopen missen? Te bizar om waar te zijn. Nu hebben we gelukkig wel wat meubels in huis en net genoeg bedden/matrassen voor 4 personen maar het wordt wel een beetje kamperen in eigen huis. Na een paar stevige telefoongesprekken krijgen we uiteindelijk ter compensatie van Ikea de bezorgkosten retour gestort: in totaal toch zo’n 250 euro. Daar kunnen we prima mee leven.

Vandaag gaan we dan toch al onze meubels ontvangen. We zijn razend benieuwd hoe het er allemaal uit komt te zien als het huis ingericht is. Tot nu toe hebben we alleen maar plaatjes in ons hoofd. Maanden hebben we de Ikea in- en uitgelopen om ideeën op te doen, artikelen toe te voegen of te schrappen van onze bestellijst.

Om de tijd te doden totdat de bezorgservice van Ikea komt gaat Frank aan de slag met het schilderen van een kastje dat al in huis stond. Dat kastje is lichtblauw en moet wit worden om vervolgens boven op 1 van de slaapkamers geplaatst te worden. De weersvoorspellingen voor vandaag geven wat regen aan (vooral in de middag) dus we gaan vandaag niet verder met het schilderen van de buitengevel. We schilderen het kastje in de garage en concentreren ons vandaag op het uitpakken en monteren van meubilair. Chantal komt om 7.30 uur naar buiten om de voortgang van het schilderwerk aan het kastje te bekijken en op dat moment komen er 2 vrachtwagens aanrijden: Ikea!

Het fijne van Ikea is dat je bijna alles vanuit je luie stoel in Nederland kunt bestellen om het duizenden kilometers verderop af te laten leveren. Het assortiment is overal hetzelfde, de indeling van de winkels ook. Heerlijk overzichtelijk en ze maken veel leuke meubels (tenminste naar onze mening). Enige nadeel: je moet werkelijk alles zelf in elkaar zetten. Kortom: vandaag hebben we een knutseldag.

Gelukkig kunnen we in overleg met de bezorgers alle dozen min of meer direct op de juiste plek in het huis zetten. Dit beperkt de verdere hoeveelheid gesjouw. Zodra zij alles uitgeladen hebben en weer vertrokken zijn beginnen Frank en zijn vader met het verplaatsen van een aantal dozen van de eetkamer naar de bovenverdieping. Al het meubilair voor de eetkamer en de slaapkamer hadden we daar bij elkaar laten zetten. Daarom zijn nu alleen nog de dozen voor de eetkamer over. Laten we hier de eetkamertafel en de stoelen maar alvast eens in elkaar gaan zetten.

Aan het einde van de middag zijn we al een eindje op weg. De woonkamer begint een beetje vorm te krijgen, de eetkamer is gedeeltelijk klaar en we hebben er een enorme berg papier en plastic bij. De vader van Frank verzorgt vandaag de maaltijd en we eten voor het eerst in onze eetkamer. ’s Avonds zetten we nog wat meubeltjes in elkaar: een salontafel en bijzettafel. Er worden nog wat lampen in elkaar gezet en opgehangen en het huis begint zo langzamerhand een bewoonbare indruk achter te laten. Ook de moeder van Frank is blij, ook zij kan morgen eindelijk aan de slag. De gordijnstof voor zowel de onder- als bovenverdieping is binnen dus zij kan komend weekend aan de slag met het op maat maken van de gordijnen.

Om 23.15 uur is bij iedereen de accu leeg en besluiten we om naar bed te gaan. Morgen weer verder.

2 gedachten over “Vroege aflevering vandaag

Voeg uw reactie toe

  1. Ikea heeft mooie spullen en van degelijk kwaliteit. Mooie bouwpakketten. Ik ben benieuwd naar de volgende “meubels”. Leuk om alles te volgen. Krijg jullie verslagen mooi in mijn mail.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: