On the road

4.00 uur: de wekker gaat. Nondeknetter wat is het vroeg en wat ligt het bed nog lekker. Maar goed, Frank moet opstaan en op weg naar Stockholm. Zijn ouders landen vanochtend om 10.00 uur op Stockholm Arlanda en blijven dan vervolgens twee weken bij ons om te helpen met alle kluswerkzaamheden. De vader van Frank is erg handig en kan praktisch een huis zetten van de fundering tot de nok en de moeder van Frank is erg goed in het maken van gordijnen. Dat komt dus goed uit. Maar op en neer naar Stockholm Arlanda is zo’n 1000 kilometer dus buiten deze rit zal Frank vandaag verder niets meer ondernemen.

Om 08.30 uur staat Chantal op en doet wat dingetjes in huis. Er wordt een wasje gedraaid, een keer met de stofzuiger door het huis, een paar extra bedden worden opgemaakt, etc. Het is prachtig weer  vandaag en als alle huishoudelijke klusjes zijn gedaan besluit Chantal even lekker naar het meer te wandelen en wat tijd door te brengen in de zon, aan de waterkant.

Na wat tijd doorgebracht te hebben aan het meer en een praatje gemaakt te hebben met een Zweedse buurman start Chantal thuis aan de voorbereidingen voor het diner. We eten vanavond vers gemaakte kippensoep met een quiche uit de oven. Rond 15.00 uur komt Frank thuis met zijn ouders. Op het moment dat Frank met zijn ouders de oprit oprijdt komt er de werkbus van de lokale timmerman achteraan. Hij is toevallig ook een Nederlander waar we in de afgelopen maanden al een aantal keren per mail en telefonisch contact hebben gehad. We maken even face to face kennis en spreken af dat hij in het weekend opnieuw met zijn vrouw en kind bij ons op de koffie komt.

We leiden de ouders van Frank rond door het huis en beiden zijn erg onder de indruk. Ze vinden het een erg knus huis en zien, net als wij, de potentie om er iets heel moois van te maken met relatief kleine ingrepen. Frank rijdt nog even met zijn vader naar de Nordsjö verfwinkel in Solleftea om de gevelverf voor het huis op te halen. Teruggekomen bij het huis is het tijd voor het avondeten.

Na het avondeten improviseren we wat met het aanwezige meubilair om een zithoek in de woonkamer te creëren. We praten nog wat en gaan uiteindelijk rond middernacht naar bed. Frank was er in ieder geval aan toe na zo’n 1100 kilometer gereden te hebben vandaag. Morgen gaat het grote klussen beginnen. Alle bouwmaterialen en verf zijn in huis, het gereedschap staat klaar en het belooft morgen ook nog eens prima weer te worden. Tot nu toe verloopt alles volgens planning!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: