Shoppen, shoppen, shoppen

Verspreid over de komende dagen gaan onze hulptroepen arriveren. Daarom willen we zorgen dat we alle bouwmaterialen in huis hebben zodat we allemaal zo effectief mogelijk aan de slag kunnen zodra we compleet zijn. Een groot deel van het meubilair voor het huis hebben we besteld bij IKEA. Helaas kun je niet alle artikelen bij IKEA online bestellen dus staat een bezoek aan de vestiging in Sundsvall vandaag ook op de planning. Ook de Jysk, Bauhaus, Mediamarkt en nog een paar andere winkels kunnen vandaag op onze klandizie rekenen. Het gaat wederom een drukke dag worden maar eerst rustig opstarten. Het is stralend mooi weer en we beginnen de dag met een geweldig uitzicht. We maken een ontbijtje voor onszelf en nemen achter in de tuin in de zon plaats. Het is al heerlijk warm.

Na het ontbijt springen we rond 10.00 uur in de auto met ons boodschappenlijstje op zak. Eerst naar de Bygg XL bouwmarkt in Solleftea en daarna nog naar de verfwinkel. We willen zowel de gevel van het huis, de gevel van de garage als alle kozijnen opnieuw schilderen. Gelukkig heeft de vorige eigenaar de blikken bewaard van de verf die op de gevel van het huis zit en op de gevel van de garage dus kunnen we bij de verfwinkel er gemakkelijk achter komen wat we er probleemloos overheen kunnen zetten. Ook hebben we cementhoudend materiaal nodig (zoiets als KNAUF) om de achtergevel van het huis te kunnen herstellen. In een eerdere blogpost lieten we al zien hoe die gevel beschadigd/afgebrokkeld is. Het huis is immers meer dan 100 jaar oud dus dat soort dingen kunnen gebeuren. Echter als je de gevel dan toch gaat schilderen dan lijkt het wel zo handig om dit ook meteen te herstellen.

In Solleftea kunnen we bij Bygg XL helaas niet alles krijgen wat we nodig hebben. De verf voor op de gevel van het huis verkopen zij niet, daarvoor moeten we bij de Nordsjö speciaalzaak zijn. Ook daar gaan we langs maar helaas hebben ze de basisverf die wij nodig hebben niet op voorraad. Dit kan wel geleverd worden vanuit de vestiging in Härnösand dus hiervoor kunnen we morgen aan het einde van de middag terugkomen. Rond het middaguur zijn we terug bij ons huis met de eerste buit van de dag.

De eerste bouwmaterialen

Volgende stop: Sundsvall. Na een mooie rit in schitterend weer arriveren we na ongeveer 1,5 uur in Sundsvall. Het is inmiddels bijna 14.00 uur dus we lopen even bij de McDonalds binnen voor een snelle lunch. Het zal nog wel een aantal uren gaan duren voordat we weer thuis zijn dus een kleine maaltijd is op zijn plaats. Na de lunch lopen we eerst bij Bauhaus binnen om behanglijm te kopen. In het huis hebben hier en daar wat hoekjes behang een beetje losgelaten, die willen we opnieuw vastplakken. Daarna gaan we naar de Jysk. Hier kopen we slippers voor in huis, een paar orthopedische hoofdkussens, droogloopmatten voor bij de voordeur, een schoenenrekje en badkamermatten. Vervolgens rijden we door naar de mediamarkt waar we een stofzuiger kopen. Deze is helaas niet achtergebleven in het huis.

Als laatste stop vandaag staat de IKEA op het programma. Hier kopen we 2 karren vol met spullen voor in het huis: een televisiemeubel, serviesgoed, glazen, vloerkleedjes voor de bovenverdieping, een paar extra kussens voor op de bank, bloempotten, kunstplanten, ovenschalen, pannen, stoffen placemets, glazen voorraadpotten, kunststof opbergbakken, keukendoeken, een hanglamp voor in de eetkamer, enz. Rond 18.00 uur hebben we alles bij elkaar en krijgen we met veel passen en meten al onze aankopen in de auto.

Na een lange dag komen we rond 19.30 uur thuis. Op het moment dat we bij het huis aan komen rijden zien we 100 meter voor ons uit onze tuin een ree de straat oversteken. Dat zijn toch de beelden waar je voor naar Zweden komt. De komende dagen maar eens goed opletten op we vaker reeën in het bos rond ons huis kunnen waarnemen.

Het laatste karwei van de dag, de auto uitladen en de aangekochte spullen waar mogelijk al meteen een plek geven. We zetten eerst alles in de eetkamer bij elkaar en gaan een hapje eten. Na het eten leggen we de aangekochte kussens op bed en de vloerkleedjes voor de bovenverdieping leggen we op een slaapkamer bij elkaar. De aangekochte kunstplanten doen we in de bloempotten en zetten we op de vensterbanken, het servies en de pannen pakken we uit en wassen we af om ze tenslotte in de keukenkastjes te zetten. Zo rommelen we nog een uurtje of 2 in het huis aan. We gaan vervolgens vroeg naar bed. Frank moet vannacht om 4.00 uur de auto in naar Stockholm Arlanda. Daar landen zijn ouders morgenvroeg om 9.00 uur om de rest van de vakantie samen met ons te klussen aan het huis. Weer een drukke dag is voorbij gevlogen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: