De grote dag

Om 7.00 uur gaat de wekker: Rise and Shine Baby. Vandaag is de grote dag. We gaan snel douchen en aankleden zodat we nog even kunnen ontbijten voordat we aan de rit van 1,5 uur richting ons huis beginnen. We hebben goed geslapen, de bedden waren comfortabel dus we zijn wel enigszins uitgerust.

Het ontbijtbuffet was goed verzorgd en uitgebreid. We hebben rustig de tijd genomen om te ontbijten aangezien we vandaag een groot deel van de dag “on the road” zijn. Wellicht krijgen we pas vanavond weer de kans om wat te eten. Al met al zeer tevreden over ons korte verblijf in het Quality Hotel in Sundsvall. Ook het personeel was erg vriendelijk en behulpzaam.

Toen we in Zweden waren in maart lag de route naar ons huis bedekt onder een dikke laag sneeuw. We waren toen al enorm onder de indruk van het schitterende landschap en zoals je ziet is het in de zomer ook adembenemend mooi. Het schijnt dat Västernorrland in Zweden (met uitzondering van de Hoge Kusten) erg ondergewaardeerd is bij de (buitenlandse) toeristen. Nou, van ons mag dat zo blijven. Voor de regionale middenstand is toerisme natuurlijk goed, het betekent inkomsten. Wij vinden deze rust prima. De rit naar ons huis verliep voorspoedig en de huidige eigenaar stond al bij het huis op ons te wachten. We hebben snel al onze bagage binnen gezet, het huis nog een keer goed geïnspecteerd en alles ziet er uit zoals afgesproken. Het huis is netjes schoon achtergelaten, de meubels die we overgenomen hebben zijn allemaal aanwezig en de tuin ligt er netjes gemaaid bij. Na een uurtje rijden we naar Asele waar we de makelaar zullen bezoeken voor de formele overdracht.

Ook de rit naar Asele voorziet ons weer van schitterende natuur. Dat maakt het een stuk prettiger om uren in de auto te zitten. Het is behoorlijk bewolkt en er valt af en toe een druppel maar dat maakt het landschap er niet minder mooi om. We worden hartelijk ontvangen bij Ronald Findin, de makelaar. De man heet ons welkom in Zweden en benadrukt meteen dat “het Noorden” meer mensen zoals wij kan gebruiken. Mensen die investeren in Zweden en het land nieuwe “inwoners” bezorgt. Ook in Zweeds Lapland ziet men graag nieuwe mensen komen aangezien men daar ook al jaren meemaakt dat mensen uit de dorpskernen vertrekken richting het Zuiden of de grote steden. We zetten een aantal handtekeningen, de laatste betaling wordt gedaan. De makelaar regelt voor ons de inschrijving/mutatie bij Lantmäteriet (kadaster) en met een half uurtje is alles geregeld wat nog geregeld moest worden. Het is nu echt een feit………het huis is van ons!

Rond 15.00 uur rijden we als trotse eigenaren van een huis in Zweden terug naar huis. Onderweg stoppen we in Solleftea om boodschappen te doen. Daar zit een Lidl en een ICA Kwantum waar we het nodige proviand inslaan. We nemen lekker Polarbröd mee, verse groenten, kip, enz. Nadat we thuis alle boodschappen opgeruimd hebben start Chantal met de maaltijd en een uurtje of twee later genieten we van een heerlijke verse kippensoep met Polarbröd. We komen even lekker tot rust en na het eten begint Frank al aan een paar kleine klusjes. De garage wordt anders ingedeeld (nu liggen er wat spullen in de weg) en een paar meubeltjes die we niet meer zullen gebruiken verplaatsen we alvast naar de garage. Moe maar voldaan gaan we om 23.00 uur naar bed, wat is het hier heerlijk stil!

2 gedachten over “De grote dag

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: