Het is bijna zover

Sinds half mei is het stil geweest op onze blog. Dat betekent absoluut niet dat we stilgezeten hebben. In tegendeel zelfs…..

In de afgelopen weken hebben we diverse spullen gekocht voor het huis. We hebben al 100 kg aan extra bagage bijgeboekt bij Transavia voor onze vlucht naar Stockholm. Dat betekent enerzijds dat we een aantal zaken mee kunnen nemen die we thuis nog voldoende extra hebben. Die spullen hoeven we dus in Zweden niet opnieuw aan te schaffen. Denk hierbij aan dekbedden, kussens, hoeslakens, handdoeken en dekbedovertrekken. Kleine correctie: we hebben wel een aantal dekbedovertrekken bijgekocht en ook hoeslakens en matrasbeschermers. Anderzijds zorgt het ervoor dat we in Zweden minder tijd kwijt zijn met de aanschaf van allerlei huishoudelijke artikelen en dus meer tijd beschikbaar hebben voor het klussen en inrichten van het huis. We hebben 4 koffers ingepakt, gewogen en klaargezet voor ons aanstaande vertrek naar Zweden.

 

We hadden eerder al een aantal fotolijstjes aangeschaft om de inrichting van ons huis wat persoonlijker te maken. En aangezien we ook niet van plan zijn om ons huis actief te gaan verhuren kan dat dan ook prima. Maar goed, in die fotolijstjes moeten dan natuurlijk ook een aantal leuke foto’s. Aangezien we door de jaren heen 1000-en foto’s van ons gezin en onze families hebben gemaakt was het een fikse zoektocht om een aantal leuke foto’s te selecteren, af te laten drukken in het juiste formaat en in de lijstjes te doen. We hebben meteen maar een 100-tal foto’s extra af laten drukken. Deze nemen we mee naar Zweden, dan kunnen we daar ook nog een keer wat foto’s wisselen als we dat willen. De fotolijstjes hebben we vervolgens in bubbelfolie verpakt zodat ze niet kapot gaan tijdens het transport.

Onze vrienden die met de camper naar Zweden komen (zoals we in onze vorige blogpost vertelden) lieten ons weten dat we ruim 200 kg aan goederen aan hen mee konden geven voor in de camper. Daarnaast zouden zij nog een aanhanger achter de camper hangen, dus kunnen er ook nog spullen meegegeven worden die nat mogen worden. Ahhhh wat een feest. Laat het inkopen maar aan ons over 🙂

Alcohol is in Zweden een stukje duurder dan in Nederland. Nu zijn wij geen enorme drinkers maar gedurende onze zomervakantie zijn we met 6 volwassenen in het huis om te klussen. Aan het einde van de dag lusten we vast een drankje bij de bbq. Laten we dus wat drank meenemen. Sterker nog, laten we ook maar meteen wat extra drank meenemen voor onszelf tijdens volgende vakanties en wellicht kunnen we hier en daar wel eens iemand in de buurt blij maken met een flesje drank als ze ons ergens bij helpen. Eindresultaat: we hebben een bescheiden voorraadje drank aangekocht en ingepakt voor transport.

Zoals we eerder vertelden hebben we geen televisiesignaal in het huis. Uiteraard willen we wel af en toe eens tv kunnen kijken. We hebben besloten voorlopig nog geen schotelantenne te gaan plaatsen maar gewoon een aantal dvd’s mee te nemen naar Zweden. Oorspronkelijk waren we van plan om een tv bij de Mediamarkt in Sundsvall te kopen. Nu kwamen er in Nederland een paar leuke aanbiedingen voor smart tv’s voorbij bij de Mediamarkt. Dus toen hebben we bedacht dat we een nieuwe tv aan zouden schaffen voor in onze woonkamer in Nederland en dat we de bestaande tv mee zouden nemen naar Zweden. We hadden ook nog een ongebruikte blue ray dvd-speler staan dus die nemen we ook maar mee. In dezelfde periode besloten de ouders van Frank ook een nieuwe tv aan te schaffen voor in hun woonkamer. Zij hadden echter een Philips Ambilight TV staan van enkele jaren oud. Een dergelijke televisie inruilen of verkopen levert weinig op dus hebben we besloten die ook maar mee te nemen naar Zweden. Deze kunnen mee in de camper en kunnen gezien het beperkte gebruik nog jaren mee in Zweden.

20170706_164533

Als laatste hebben we nog een bosmaaier aangeschaft waarmee we het glooiende deel van ons kavel kunnen maaien aan het einde van het seizoen. Ook deze gaat met de camper mee naar Zweden.

In de tussentijd hebben we ook nog een aantal andere zaken geregeld die er voor zorgen dat we onze tijd in Zweden deze zomer zo effectief mogelijk kunnen gebruiken. We hebben alle voor ons belangrijke adressen in de regio van ons huis opgeslagen in ons navigatiesysteem. We hebben een adressenboekje volgeschreven met alle belangrijke adressen. Ook is het contract met het energiebedrijf voor de elektriciteit geregeld en we hebben een afspraak kunnen maken met de schoorsteenveger. Ons Nederlands contact in het dorp heeft voor ons adressen gevonden voor het bestellen van stookhout, de aflevering van grint voor op de oprit en een bedrijf dat ons gras kan maaien tijdens onze afwezigheid. Met deze mensen hoeven we alleen nog maar kennis te maken zodra we in Zweden zijn en verdere afspraken maken. Ook hebben we via internet een groot deel van onze meubels besteld en betaald bij IKEA Sundsvall. Deze worden op de tweede dag van onze trip aan huis afgeleverd. Vorig weekend hebben we samen met onze vrienden alle spullen in de camper geladen op een zo functioneel mogelijke manier. Om een lang verhaal kort te maken: we zijn er klaar voor!!!

En nu is het aftellen geblazen. Over een week vertrekken we naar Zweden. Het zal dus zeker een week of 3 tot 4 duren voordat jullie weer van ons horen. Dan zullen we een verslag van dag tot dag toe gaan voegen waarin jullie precies kunnen zien welke vorderingen we in en rond het huis maken.

Uitzicht vanuit de tuin om 03.00 uur medio juli 2017

Een gedachte over “Het is bijna zover

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: