Weer een stapje verder

Het is alweer een maand geleden sinds ons laatste bericht. De tijd vliegt! De afgelopen twee weken genoten we van een heerlijke familievakantie op het zonovergoten Kreta. Even lekker genieten van zon, zee, strand, lekker eten en drinken, samen zijn met de familie. De batterij is weer helemaal opgeladen maar aangezien onze blog gaat over ons Zweden avontuur: terug naar onze voorbereidingen!

Op de website van Mediamarkt zagen we een aantal artikelen die we niet bij de Mediamarkt in Sundsvall gezien hebben. Maar goed, allerlei elektronica meenemen in het vliegtuig naar Zweden leek ons ook niet echt een oplossing dus wat nu?? Een aantal weken geleden gaven goede vrienden van ons al aan dat ze wellicht komende zomer ook naar Zweden wilden komen om ons te helpen bij alle werkzaamheden. Daar waren we natuurlijk meteen erg enthousiast over. We hebben altijd graag goede vrienden om ons heen en als ze ons dan ook nog willen helpen bij het klussen dan is dat helemaal geweldig. Nu hadden zij echter net hun camper verkocht en met 6 volwassenen in een huis verblijven met 2 slaapkamers dat nog helemaal niet ingericht is geeft toch wel een aantal uitdagingen. Tijdens onze vakantie in Kreta kregen we via Whatsapp ineens allerlei foto’s binnen van een nieuwe camper………Hartstikke leuk natuurlijk. Dit betekent dat onze vrienden een mooie nieuwe camper gevonden hebben en dat ze komende zomer naar Zweden komen. Yeay!!! Dit betekent ook dat ze wat spullen voor ons mee kunnen nemen naar Zweden. SWEET!!! Dat hebben we uiteraard even met ze overlegd en het is geen probleem. Nu hebben we ook meteen een oplossing voor de artikelen die we aan willen schaffen bij de Mediamarkt in Nederland die we niet bij de Mediamarkt in Sundsvall hebben gezien.

Dit weekend gingen we naar de Mediamarkt in Eindhoven en kochten we een slowcooker/multicooker met 45 verschillende programma’s. Ook kochten we een strijkijzer, een dubbel broodrooster en een paar wekkerradio’s. Nu hoeven we straks bij de Mediamarkt in Sundvall alleen nog maar een TV, DVD-speler, radio en stofzuiger aan te schaffen. Ook kochten we tijdens onze vakantie op Kreta nog een tweetal mooie schalen voor op de eettafel. Dus ook weer een kleine aanvulling op de inrichting van het huis. Vlak voor onze vakantie naar Kreta is nog een accu-schroef/boormachine per post binnengekomen die we online hadden besteld. Aangezien we geen televisiesignaal hebben in ons huis in Zweden (en ons daar voorlopig ook echt niet druk om gaan maken) hebben we al een groot aantal DVD-boxsets verzameld voor wat vertier tijdens de donkere avonduren. Zo hebben we al boxsets van televisieseries zoals: Frasier, Friends, Mash, Fresh Prince of Bell Air, Will & Grace, The Sopranos, Fawlty Towers, Miami Vice, Las Vegas, Band of Brothers en nog een groot aantal films en muziek DVD’s. Deze zullen we gefaseerd allemaal meenemen naar Zweden en uitsluitend kijken wanneer we daar zijn. We kunnen een aantal jaren vooruit…

We hebben tenslotte ook nog een aantal fotolijstjes gekocht bij IKEA. Dat hadden we ook in Zweden kunnen doen maar om het huis onze eigen touch te geven gaan we er thuis al mooie foto’s van onze familie in doen om ze daarna kant en klaar mee te nemen naar Zweden. Ook deze fotolijstjes zullen we in een doos met onze vrienden in de camper meegeven. Dus nu door 1000-en privéfoto’s aan het bladeren om te kijken welke we af willen laten drukken om in de lijstjes te doen.

Er kwam dit weekend ook nieuws uit Zweden. We hebben een aantal weken geleden wat spullen voor het huis meegegeven aan de huidige eigenaar die met de auto in Nederland was. We kregen dit weekend het bericht dat de huidige eigenaar weer in Zweden is en dat onze spullen inmiddels in het huis zijn. Alles is goed gegaan onderweg. Altijd fijn om te horen. Ook gaf de huidige eigenaar door dat ze de man die tijdens de winter de oprit sneeuwvrij houdt had gesproken. Hij wil het ook voor ons blijven doen. Daar zijn we uiteraard heel blij mee want dat is voor ons weer een zorg minder. Hij is misschien ook bereid om tijdens onze afwezigheid het gras voor ons te maaien. Hij ging hier over nadenken. Een geruststellende gedachte dat we hier misschien ook al iemand voor gevonden hebben. Maar goed, zolang dat nog niet zeker is zoeken we zelf ook nog door. Het maaien van het gras is wel echt een ding dat we graag geregeld willen hebben.

Weer wat stapjes gezet. Jammer dat we nog 2,5 maanden moeten wachten tot de overdracht van het huis 🙂

2 gedachten over “Weer een stapje verder

Voeg uw reactie toe

  1. Het klinkt allemaal super leuk en positief! Het gaat allemaal zeer voortvarend. Hopelijk kunnen jullie snel gaan genieten van jullie prachtige huis in Zweden! Succes met alles!

    Christian en Rieky.

    Geliked door 1 persoon

    1. Bedankt lieverds. Als we het daar allemaal op orde hebben moeten jullie maar eens langs komen in het mooie Zweden. Laten wij jullie de omgeving wel zien. Zomer of winter, in allebei de gevallen schitterend. Met de voorbereidingen gaat het gelukkig allemaal vrij voorspoedig maar we gaan ongetwijfeld nog hobbels in de weg tegenkomen haha. Maar dat hoort er ook bij 🙂

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: