Mixed feelings

Het is nu zaterdag 8 april 2017, een dag na de verschrikkelijke terroristische aanslag in Stockholm. Bij deze aanslag kwamen volgens de huidige informatie 4 mensen om het leven en raakten 15 mensen gewond. Ontzettend tragisch en onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van de slachtoffers. De wereld wordt met de dag onveiliger en er lijkt geen ontkomen aan. Dat maakt het wat lastig om enthousiast te zijn over ons Zweeds avontuur.

We hebben sinds ons laatste bericht weer wat zaken gerealiseerd. Voor vliegtickets naar Zweden hebben wij in Zuid-Oost Brabant een drietal opties. We kunnen vliegen vanaf Schiphol, vanaf vliegveld Dusseldorf en sinds 1 april ook vanaf Eindhoven Airport! Voor ons is Eindhoven Airport absoluut ideaal aangezien het voor ons maar een half uurtje rijden is. Transavia is gestart met low-cost vluchten naar Stockholm, sweet!! En met low-cost bedoelen we vluchten vanaf €29,- per persoon, enkele reis. We hebben inmiddels onze tickets geboekt voor komende zomer. Daar hebben we meteen in totaal 100kg aan bagage bijgeboekt (het maximaal mogelijke) waardoor we voor de vluchten voor ons beiden, inclusief bagage, in totaal €350,- betalen (retour). Waarom zoveel bagage bijboeken? Heel simpel, we hebben handdoeken, dekbedden, hoeslakens, kussens, gereedschappen en andere huishoudelijke artikelen die we mee willen nemen. We hebben meer dan voldoende over, dus zonde om het allemaal nieuw aan te schaffen als dat niet nodig is.

In de afgelopen week hadden we per mail enkele malen contact met de huidige eigenaar van “ons” huis in Zweden over het transport van de spullen die ze voor ons mee willen nemen naar Zweden. Ze zijn inmiddels in Nederland gearriveerd met een aanhanger achter hun auto. We hebben wat semi breekbare spullen die we liever niet in een koffer stoppen en we willen zoveel mogelijk gereedschap meegeven naar Zweden. Gereedschap weegt veel en we hebben er behoorlijk wat van nodig om goed te kunnen klussen in Zweden. Dus gingen we afgelopen week op pad om het nodige aan te schaffen….

Schuurmachines, schroevendraaiers, ringsleutels, rolmaat, potloden, verlengsnoer, kwasten, rollers, verfbakjes, schroeven, accu schroef/boormachine, inbussleutels, afplaktape, verfkrabbers, kitspuit, waterpas, kniptangen, schuurpapier, werkhandschoenen, gereedschapstrolley, waterpas en nog veel meer. De trolley zit helemaal vol met het merendeel van het gereedschap dat we nodig hebben. Klaar voor transport naar Zweden!

Ook hebben we alle semi-breekbare spullen ingepakt in inpakpapier en bubbeltjes folie. In de doos die we hiervoor hadden kon aanzienlijk meer dan verwacht. We hebben kandelaars, konijnenvelletjes, houten decoratie, Boedha hoofd, een klok en nog allerlei andere spulletjes ingepakt dus dat is ook klaar voor verzending.

20170404_184151 klDaarnaast zijn we deze week nog een keer naar Ikea gegaan (in Eindhoven) om nog een paar ideeën op te doen met betrekking tot het interieur. Dit heeft weer wat nieuwe inzichten opgeleverd en wat aanpassingen in onze bestellijst bij Ikea Sundsvall.

En als laatste hebben we deze week de verzekering van het huis geregeld. De huidige eigenaar heeft het meest uitgebreide verzekeringspakket bij Folksam. Ze mailden ons het polisnummer. Wij hebben telefonisch contact opgenomen met de klantenservice van Folksam en met het polisnummer was het een fluitje van een cent om dezelfde verzekering voor onszelf af te sluiten met als ingangsdatum de overdrachtsdatum van het huis.

Al met al maken we flinke vorderingen met alle voorbereidingen. We zijn er nog lang niet maar het begint er wel meer en meer op te lijken dat we in de zomer in relatieve rust kunnen werken aan ons nieuwe paleisje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: