De grote To-Do lijst

Aangezien we nogal wat plannen hebben om het huis helemaal naar onze zin te maken gaat het spreekwoord “een goede voorbereiding is het halve werk” in ons geval zeker op. Zowel met de buitenkant als de binnenkant hebben we flinke plannen. In de zomer van 2017 willen we zoveel mogelijk van deze plannen uitvoeren. We willen in ieder geval de buitenkant van het huis dusdanig goed aanpakken dat we er de komende jaren geen tot weinig omkijken naar hebben. Om zoveel mogelijk tijd tijdens onze zomervakantie effectief te kunnen gebruiken aan het klussen aan het huis, is het van belang om een goede planning te maken. Daarnaast helpt het wel enorm als je weet welke materialen je waar kunt halen. Voor ons reden om maar eens een “To-Do lijst” te maken onderverdeeld in Technisch, Buitenkant, Binnenkant, Belangrijke Adressen en Overig:

Technisch

 • Contactgegevens opzoeken van een regionale timmerman en aannemer voor het vervangen van een funderingsbalk en het opnieuw metselen van een paar rijen stenen op de schoorsteen (Done)
 • Contactgegevens opzoeken van de regionale schoorsteenveger om een afspraak in te plannen voor het vegen van de schoorsteen en het testen op eventuele gaslekken (Done)
 • Contactgegevens opzoeken van een regionale aannemer die indien nodig in staat is een metalen buis in de schoorsteen te plaatsen, mocht deze niet gaslek vrij zijn
 • Contactgegevens opzoeken van een regionale onderhoudsmonteur voor de aardwarmtepomp (Done)
 • Overzicht opstellen van alle gereedschappen en ijzerwaren (spijkers, schroeven, enz.) die we vanuit Nederland mee willen nemen

Buitenkant

 • Adres en contactgegevens opzoeken van een bedrijf in de regio dat grijs split levert voor de oprit (Done)
 • Adressen en contactgegevens opzoeken van de bouwmarkten in de regio voor de aanschaf van benodigde bouwmaterialen en gereedschap (Done)
 • Adressen en contactgegevens opzoeken van de verfwinkels in de regio voor alle verf, kwasten, afplaktape, enz. om het huis van binnen en van buiten te kunnen schilderen

Binnenkant

 • Overzicht opstellen van het meubilair dat nog aangeschaft moet worden (Done)
 • Overzicht opstellen van alle elektronische apparatuur dat nog aangeschaft moet worden (Done)
 • Overzicht opstellen van alle huishoudelijke artikelen die nog aangeschaft moeten worden zoals bijv een stofzuiger, dweil, emmers, sponsen, keukentrap, enz. (Done)
 • Overzicht opstellen van wat we aan huishoudtextiel nodig hebben zoals handdoeken, baddoeken, gastendoekjes, matrasbeschermers, hoeslakens, dekbedden, kussens, dekbedovertrekken, enz. (Done)

Voor wat betreft het meubilair is het voor ons vrij gemakkelijk. Het merendeel van het meubilair kopen we bij Ikea. In Sundsvall zit een Ikea en we hebben een online account aangemaakt. In ons account hebben we een bestellijst aangemaakt van alle meubilair, vloerkleden, gordijnen, dekbedden, enz. die we aan willen schaffen. Een paar weken voor vertrek naar Zweden kunnen we deze bestelling afronden en via internetbankieren direct betalen. Vervolgens kunnen we zelf de dag kiezen waarop we alle meubilair willen laten afleveren. Daarnaast kopen we wat zaken bij Mio, Jysk en Mediamarkt. Al deze ketens hebben vestigingen in Sundsvall, voor ons ongeveer 1,5 uur rijden.

Ook hebben we thuis nog wat spullen die we voor de inrichting van het huis in Zweden willen gebruiken. Zo hebben we nog voldoende kussens en dekbedden over voor 6 personen. Daarnaast hebben we een aantal dingen voor de inrichting van het huis al aangeschaft in Nederland. Wat dat betreft hebben we het enorm getroffen met de verkopers van ons huis. Zij komen binnenkort vanuit Zweden naar Nederland met een aanhanger achter de auto. Zij zijn bereid om voor ons wat spullen in de aanhanger mee terug te nemen naar Zweden en die alvast in het huis te zetten. Wat een uitkomst!! Hierbij een paar foto’s van de decoratieve dingen die we thuis al hebben voor ons huis in Zweden

Belangrijke adressen

 • Supermarkten in de buurt (Done)
 • Bankfilialen in de buurt
 • Dichtstbijzijnde huisarts
 • Dichtstbijzijnde apotheek
 • Alarmnummer/ambulance
 • Brandweer

Overig

 • Vinden van een regionale leverancier van stookhout
 • Vinden van een lokale “beheerder” voor ons huis tijdens onze afwezigheid.
  (iemand die het gras wil maaien gedurende het jaar en de oprit sneeuwvrij wil houden)
 • Regelen van de verzekering voor het huis
 • Regelen van een contract met de leverancier van elektriciteit

Uiteraard zijn deze lijstjes nog niet compleet maar het begin is er. Deze lijstjes zorgen ervoor dat we overzicht houden van wat we allemaal moeten regelen, aanschaffen en inpakken. Daarnaast is het wel erg fijn dat we telkens als we iets geregeld hebben weer wat van ons lijstje af kunnen vinken. Heeft iemand aanvullingen die we over het hoofd zien? Laat gerust een reactie achter. Alle hulp is welkom…..

2 gedachten over “De grote To-Do lijst

Voeg uw reactie toe

 1. Waarschijnlijk is jullie netbeheerder voor electriciteit Skellefteå Kraft Elnät AB ( https://www.skekraft.se/privat/).
  Als je je aansluitnummer weet kan je zo een contract afsluiten dat heet “AnläggningsID”. Waarschijnlijk kunnen ze je ook op adres helpen. Zo’n nummer staat op een factuur van de oude eigenaar.

  Sluit meteen een contract af , neem geen genoegen met zgn tillsvidare pris, dat is de hoogste tijdelijke prijs.

  je kan ook bij een elhandelsbolag een contract afsluiten voor de levering , dus alleen de Kwh’s . Ik raad storuman energi aan daar betaal je namelijk geen abonnement cq vast recht.

  Tip: voor goedkope schilderspullen zoals tape, rollers , bakjes, terpentine afdelzeilen gaan wij altijd naar de Action.
  Goede spullen voor weinig geld ( de verf nooit geprobeerd)
  Zweedse muurverf is rotzooi kan je beter uit NL meenemen. Die dekt pas na 3 x verven.

  Like

 2. De huidige eigenaar helpt ons bij het afsluiten van het energiecontract. Zo hebben we de verzekering van het huis inmiddels ook al geregeld. Met het polisnummer van hen contact opgenomen met hun verzekeraar (Folksam) en exact dezelfde verzekering afgesloten met als ingangsdatum de datum van de overdracht. Zo gaan we het ook met de elektriciteit doen. Maar bedankt voor de bruikbare tips. Goede weetjes om rekening mee te houden.

  Voor wat betreft de muurverf zullen we helaas aangewezen zijn op de Zweedse verf. We hebben al zoveel spullen die we vanuit Nederland meenemen dat we al aan de 100kg extra gewicht zitten. Dit is het maximum dat we bij kunnen boeken voor de vlucht. Dan maar veel schilderen hahaha……..komt goed!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: