Het is gelukt….

Het is 12 maart 2017. We hebben opnieuw contact met de verkopers van het eerste huis dat we bekeken hebben in Zweden. Vanaf het eerste moment dat we het huis op de foto’s zagen waren we er al weg van. Toen we het ter plekke bekeken werd ons enthousiasme niet minder. Echter, er zijn ook een aantal werkzaamheden die aan het huis uitgevoerd moeten om het helemaal naar onze zin te maken. Zo moet er een houten funderingsbalk vervangen worden en moet een deel van de gevel aan de achterkant gerenoveerd/hersteld worden. Andere punten van zorg zijn het feit dat we niet weten van welk jaar de aardwarmtepomp is en of de grondwaterput voldoende water geeft. Tenslotte is de schoorsteen de laatste 5 jaar niet gebruikt. Deze moet opnieuw geveegd worden en getest worden op lekdichtheid.

De kosten die verbonden zijn aan het vervangen van de funderingsbalk, het herstellen van de gevel en het gebruiksklaar maken van de schoorsteen zijn nooit meer dan een paar 1000 euro. Dat is te overzien. Echter het financieel risico met betrekking tot de grondwaterput en het op korte termijn moeten vervangen van de aardwarmtepomp is aanzienlijk groter dan een paar 1000 euro. Na wat prijsonderhandelingen met de huidige eigenaar en wat rekenwerk van onze kant komen we uiteindelijk een voor ons acceptabele verkoopprijs overeen. Blij, blij, blij!! We hebben een huis in Zweden. Hoe gaaf is dat? Om eerlijk te zijn: we hebben er een paar nachten niet goed van kunnen slapen.

Inmiddels is het koopcontract getekend en de aanbetaling is gedaan. De formele overdracht staat gepland voor komende zomer. In de komende periode zullen we stap voor stap onze voorbereidingen voor onze volgende trip naar Zweden posten op onze blog. We gaan stap voor stap uitwerken wat we allemaal aan het huis gaan doen, hoe we allerlei formaliteiten gaan regelen, welke partijen en contactinformatie we hier allemaal voor nodig hebben, enz. Misschien dat andere mensen die met het idee rondlopen om een huis in Zweden te kopen er iets aan hebben.

Hierbij nog een paar foto’s van ons paradijsje in Zweden:

5 gedachten over “Het is gelukt….

Voeg uw reactie toe

 1. Gefeliciteerd met jullie leuke huis! Mooie omgeving en mooi dorpje. Wij hebben een vakantiehuisje niet ver daar vandaan. We zullen jullie blog met belangstelling volgen. Wat jullie zeker nog op zal vallen zijn de vele leegstaande huizen in die streek. Schrik niet, in juli ziet het er heel anders uit. Dan blijken veel van die lege huizen toch nog in gebruik bij Zweedse families als vakantiehuis. Veel plezier daar. Onze belevenissen staan op:
  http://www.photolutra.blogspot.nl/

  Like

  1. Hey hallo,
   We hebben inderdaad vrij veel lege (en sommige verwaarloosde) huizen gezien. Dat was ons al opgevallen. We hebben even nagedacht over hoe storend we dit vinden. We kwamen al snel tot de conclusie dat we ons er niet aan moesten storen. Je hebt altijd maar heel beperkt invloed op de omgeving, ook als je een huis koopt in een omgeving waar alles eromheen goed onderhouden is. Het is natuurlijk nooit een garantie dat dat ook zo blijft. Daarnaast kan een huis dat er nu niet mooi uitziet er over een half jaar schitterend opgeknapt uitzien. Je weet het gewoon niet. Wat we wel weten is dat wij verantwoordelijk zijn voor ons eigen eigendom en daar gaan we een hoop tijd en liefde in stoppen. Leuk dat jullie in dezelfde omgeving zitten. Voel je vrij om in de eerste helft van augustus een keer langs te komen als je in de buurt bent. Zorgen wij voor de koffie met wat lekkers. Misschien kunnen jullie ons ook helpen met wat contactgegevens van bedrijven in de omgeving waar we naar op zoek zijn? Een betrouwbare aannemer/timmerman bijvoorbeeld? Een leverancier van stookhout? Een leverancier van betaalbare grijze split voor op de oprit? Alle hulp is welkom!

   Like

 2. Ik heb de adressen al op het Zwedenforum in jullie topic gemeld onder de naam Lutra. Succes met jullie klussen. We zullen elkaar vast eens tegen komen. Komende zomer zijn wij er echter in juli.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: