Sweden….laatste dag (dag 5)

Vrijdagmorgen 07.00 uur, de wekker gaat. De koffer is ingepakt. Douchen en ontbijten en daarna door met ons programma van vandaag. We zouden vandaag eigenlijk nog een 3e huis gaan bekijken maar de makelaar heeft laten weten dat er op de bezichtiging van een week eerder meerdere kandidaten zijn afgekomen. Hij verwacht dat hier een koper uitkomt en geeft aan dat het daarom aan ons is of te beslissen of we nog willen komen kijken. We kennen het Zweedse verkoopproces en we hebben er geen behoefte aan om in een biedingenstrijd terecht te komen. Daarnaast heb je geen enkele zekerheid dat je de daadwerkelijke koper bent zolang je handtekening niet onder het koopcontract staat en je een aanbetaling van 10% van de verkoopprijs hebt betaald. Op dat “gedoe” zitten we niet te wachten. Als we iets kopen, dan willen we ook zeker weten dat we de kopers zijn (zonder mitsen of maar-en).

Nou aangezien we dat derde huis niet gaan bekijken zijn er nu twee opties: we rijden direct naar Stockholm en gaan de stad verkennen of we rijden nog een keer naar het eerste huis wat we gezien hebben om nog een keer goed te kijken. We kunnen dan ook meteen de omgeving nog wat verder verkennen en naar de dichtstbijzijnde supermarkt rijden om te kijken hoe ver dat van het huis ligt. We komen al snel tot de conclusie dat we het huis nog een keer gaan bekijken. We zijn nu toch in de regio en naar Stockholm kunnen we op ieder gewenst moment een keer een weekendje naartoe.

We rijden ruim anderhalf uur om weer bij het huis te komen. De route er naar toe is nog net zo adembenemend mooi als een paar dagen geleden. We werden helaas onderweg nog gelaserd voor een snelheidsovertreding, de Zweedse politie is wat dat betreft net zo kinderachtig als de Nederlandse. 2000 SEK voor 12 kilometer per uur te hard. Uiteraard stonden ze 400 meter na een bord te laseren waar je snelheid terug moest van 90 naar 70. Een beetje chagrijnig worden we er wel van, maar goed er is niets meer aan te doen. Opnieuw uitgebreid het huis van de buitenkant bekeken en wat is het schitterend mooi weer vandaag.

We zijn nog steeds erg te spreken over dit huis. Er zit nog wel wat werk aan maar dat vinden we niet erg. We kunnen veel zelf en het is juist ook leuk om het huis helemaal naar je eigen smaak te maken. Dat maakt het uiteindelijk jouw huis.

Na nog ruim een uur rondgekeken te hebben besluiten we richting Stockholm te rijden. We hebben een rit van bijna 500 kilometer te gaan dus er zal vandaag geen tijd meer zijn om Stockholm te verkennen. Nou, dat is niet echt erg. We hebben weinig aanmoediging nodig om snel weer terug te komen 🙂

Tijdens de rit naar Stockholm loopt de temperatuur langzaam op van enkele graden onder nul naar 3 graden boven nul. De hoeveelheid sneeuw neemt gestaag af. We hebben ruim voldoende tijd om opnieuw met elkaar alle voors en tegens te bespreken van de twee huizen die we bekeken hebben. Maar we komen er maar niet uit. We zijn gewoon niet in staat om op dit moment een beslissing te nemen. Aangezien we de verkopers van dit huis beloofd hebben vandaag een bericht te geven, besluiten we hen te bellen met de mededeling dat we er van af gaan zien. Ze hebben eerder al aangegeven dat ze ook nog andere gegadigden hebben en we vinden het niet reëel om hen langer te laten wachten. Dat zou niet netjes zijn. Aangezien we op dat moment niet in staat zijn een keuze te maken tussen de twee huizen besluiten we dan te kiezen voor “geen van beide”.  De verkopers reageren uiteraard teleurgesteld maar bieden ons ook de ruimte om er een paar dagen over na te denken zodat we alles kunnen laten bezinken. We zeggen hen toe op korte termijn contact met hen op te nemen mochten we ons bedenken. We danken hen voor alle hulp, informatie, adviezen en gastvrijheid en sluiten het gesprek af.

Aan het einde van de middag checken we in het hotel Good Morning Arlanda in. We hebben een nette kamer (niets bijzonders maar functioneel), het hotel ligt dichtbij het vliegveld. We laten onze spullen op de kamer achter en tanken de auto nog vol voordat we hem morgen weer in moeten leveren bij het verhuurbedrijf. Daarna rijden we naar de McDonalds voor een geweldige kwaliteitsmaaltijd. We hadden allebei wel even zin om een vette bek te scoren. De rest van de avond brengen we voor de tv op de kamer door. We zijn allebei redelijk vermoeid, we hebben in 5 dagen tijd ruim 2000 kilometer gereden. We kijken een film en vallen rond 23.00 uur in slaap.

De volgende ochtend staan we op tijd op, brengen de auto terug naar het verhuurbedrijf en zijn mooi op tijd op vliegveld Stockholm Arlanda. Onze vlucht vertrekt netjes op tijd en duurt slechts 1 uur en 40 minuten. Rustige vlucht, geen turbulentie en mooi helder weer. Vanuit Dusseldorf rijden we in een uurtje naar huis met een hoofd vol indrukken en net zoveel vragen. Wat te doen?? Hoe dan ook, het was een geweldige trip en Zweden is een geweldig land. Hoe nu verder met betrekking tot onze huizenjacht?? We weten het even niet precies. Wordt vervolgd……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: