Sweden….on the road (dag 2)

Om 07.00 uur gaat de wekker. Douchen, aankleden en klaarmaken voor de rit van vandaag. We trekken het binnenland in en gaan naar het eerste huis kijken waar we interesse in hebben. We hebben om 12.00 uur een afspraak met de verkopers en we hebben zo’n 1,5 uur te rijden. We hebben alle tijd dus eerst maar eens even een ontbijtje…..

Rond 9.30 uur stappen we de auto in om aan onze roadtrip te beginnen. Volgens de navigatie komen we om 11.00 uur op de plaats van bestemming aan. Dat komt goed uit, dan hebben we nog even de tijd om de omgeving van het huis wat te bekijken. We rijden Sundsvall uit richting het noorden en verlaten al snel de snelweg. We gaan het binnenland in richting Solleftea. Het is schitterend mooi, open en zonnig weer. Een strak blauwe lucht met een temperatuur van -4 graden toen we in Sundsvall vertrokken. We vonden het erg bijzonder om te merken hoe groot het temperatuurverschil met de kust werd toen we eenmaal het binnenland ingereden waren. Na een uur landinwaarts rijden gaf de thermometer consequent -13 graden aan! Wat is het landschap hier waanzinnig mooi en hoe geweldig is het dat je in de complete rust terechtkomt slechts enkele kilometers buiten de stad.

Om twaalf uur is het dan zover. We gaan een huis bekijken waar we al een aantal weken lang meerdere malen verlekkerd naar gekeken hebben in online verkoopadvertenties. Een ontzettend schattig timmerhus van 1907 op ruim 1700 meter grond met uitzicht over een groot meer, bergen en een kerkje.

De foto’s zeggen wat ons betreft al een hoop. Een erg net huis wat op een goede manier gerestaureerd is een aantal jaren geleden. Dit is met zorg en oog voor detail gedaan. We waren erg gecharmeerd van dit huis en we waren er al weken enthousiast over dus we waren blij dat het beeld wat we hadden van het huis bevestigd werd. Het huis beschikt over een hagelnieuwe vedspis, een aardwarmtepomp en een eigen grondwaterput en een ingegraven 3-kamer septic tank. Nieuw aangelegde elektriciteit, stoppenkast, 3-in-1 ramen en mooie houten vloeren op de begane grond. Wij zijn blij dat we naar dit huis zijn gaan kijken. We maken een praatje met de eigenaren (erg vriendelijke mensen) en drinken een kop thee. Na ongeveer 2,5 uur rijden we weer terug richting Sundsvall.

De avond werd na een maaltijd bij de Burger King doorgebracht op de hotelkamer voor de televisie. Een leuke, enerverende dag is voorbij gevlogen. We hebben ontzettend veel indrukken opgedaan en we genieten intens. Wat is het hier mooi….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: