De zoektocht

In het najaar van 2016 zijn we in onze zoektocht naar een tweede huis in het buitenland min of meer bij toeval uitgekomen bij Zweden. Het leek ons wel wat om een huisje te hebben in een omgeving met uitgestrekte natuur, een echte winter en een mooie, zonnige zomer. We wisten al dat de huizenprijzen in Noorwegen en Finland behoorlijk hoog zijn. In ieder geval hoger dan ons budget. Zo besloten we om ons maar eens wat uitgebreider te verdiepen in Zweden. We kwamen via een google search al snel uit op de website van Zwedenweb (http://www.zwedenweb.com/). Uiteraard zijn we veel van de informatie op deze site gaan lezen om meer te weten te komen over het land, de bewoners, de verschillende provincies, de cultuur en gebruiken, enz. Om te kunnen communiceren met mensen met kennis en ervaring met het land, de mensen en het kopen van een huis meldden we ons ook aan bij het forum van Zwedenweb  (https://webforum.zwedenweb.com/index.php).

Ook de website Visit Zweden (https://visitsweden.nl/) is een schat aan informatie en daarnaast ontzettend mooi ontworpen. Op deze site lazen we met name veel over de verschillende provincies, bezienswaardigheden, cultuur en tradities, klimaat, reizen naar Zweden, nationale feestdagen en nog veel meer.

Toen we ons op hoofdlijnen in Zweden hadden verdiept was onze interesse meer dan gewekt. We hadden al flink wat leuke, inspirerende verhalen gelezen en schitterende foto’s en plaatjes gezien. Om vervolgens nog een stapje dieper te gaan in ons onderzoek hebben we door allerlei websites “gebladerd” die vermeld staan op Zweden Startpagina (http://www.zwedenlinks.nl/)

De volgende stap was het zoeken naar HET geschikte huis. Hiervoor kwamen we terecht op Hemnet, noem het maar het Zweedse Funda: https://www.hemnet.se/. Op deze site kun je op allerlei verschillende manieren een zoekopdracht ingeven. Zo kun je selecteren op regio/provincie, op type huis en ook op prijscategorie. Op de site kun je zien hoelang het huis al te koop staat. In een aantal gevallen kun je ook zien of er al biedingen op uitgebracht zijn en voor welke bedragen. Maanden hebben we gezocht, iedere dag opnieuw. Totdat we begin 2017 een paar interessante huizen gevonden hadden. Misschien maar eens de volgende stap wagen en een trip naar Zweden boeken om een paar van deze huizen te gaan bekijken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: