Het avontuur begint

Mensen die ons kennen weten dat we niet echt honkvast zijn. We trekken graag de wereld in want Nederland is klein, heel klein. Al meer dan 10 jaar praten we over onze droom: een huis in het buitenland. We  overwegen het al jaren en hebben al verschillende landen overwogen:

Spanje, vanwege het fijne klimaat en de snelheid waarmee je er kunt zijn. Vluchten kosten tegenwoordig maar een paar euro en je bent er met een uur of twee. Helaas, Spanje valt af want de huizenprijzen zijn te hoog voor ons budget.

Turkije, wederom vanwege het fijne klimaat en de bereikbaarheid. Vluchten zijn betaalbaar en met een vlucht van 3,5 uur ben je er zo. Daarnaast is onroerend goed in Turkije erg betaalbaar. We hebben zelfs verschillende familieleden die huizen in bezit hebben of hadden in Turkije. Helaas, Turkije valt af omdat het land politiek en economisch instabiel is en met de oorlog in Syrië werd het er in de afgelopen jaren niet veiliger op.

Amerika, om heel specifiek te zijn Las Vegas. We houden van Las Vegas en zijn er al meer dan 10 keer geweest. De prijzen van appartementen zijn er (nog) betaalbaar, het klimaat is er fantastisch en de stad biedt 24/7 de beste restaurants, de mooiste casino resorts, de beste shows en de uitgebreidste shopping mogelijkheden. Helaas, Las Vegas valt af vanwege de hoge criminaliteitscijfers en de afstand. Je kunt er niet even voor een lang weekend naartoe aangezien je van deur tot deur al gauw 22 uur reist voordat je er bent.

Maar wat dan??

We houden van mooie zomers, maar we houden ook van echte winters! En met echte winters bedoelen we ook ECHTE winters. Niet dat Nederlandse gekwakkel waarbij het hele land in acute stress verkeert wanneer er een paar vlokken sneeuw valt. Ons idee van winterplezier is rijden op een sneeuwscooter of op sneeuwschoenen wandelen in de ongerepte natuur met temperaturen ver onder nul en minimaal een halve meter sneeuw. Waar ga je dan naartoe? Scandinavië! We bezochten Fins Lapland en genoten er intens. Echter de huizenprijzen zijn daar hoger dan voor ons haalbaar is. De prijzen van onroerend goed zijn zo mogelijk nog hoger in Noorwegen.

Nou, dan maar eens kijken wat Zweden te bieden heeft! Zo begon in het najaar van 2016 onze Zweedse ontdekkingsreis. Wat schetste onze verbazing? De prijzen voor onroerend goed zijn in Zweden in vergelijking met Nederland bijzonder laag. Zouden we echt iets op het spoor zijn??? Het klimaat is beter dan dat van Nederland. Droger in de zomer met aanzienlijk meer zonuren, koud in de winter met flink wat sneeuw in een groot deel van het land. Daarnaast een ontzettend uitgestrekt land, 11 keer zo groot als Nederland, 1000-en meren, ongerepte natuur, bergen en bossen, wilde dieren zoals reeën, wolven, beren, bevers en elanden. What’s not to like, right? Dit is hoe het allemaal begon. Inmiddels is het maart 2017 en zijn we al een hoop ervaring rijker. Benieuwd naar hoe ons Zweeds avontuur zich ontwikkelt? Stay tuned.

2 gedachten over “Het avontuur begint

Voeg uw reactie toe

  1. Leuke blog! Pas ontdekt. In feite zijn we (naar Zweedse maatstaven) buren. Maar bij het lezen van deze bijdrage had ik toch een vraagje: hoe rijmen jullie de liefde voor de glitter van Las Vegas met het Zweedse platteland? Van tegenpolen gesproken…

    Like

    1. Las Vegas en het Zweedse platteland zijn inderdaad stevige contrasten en toch kunnen we van allebei enorm genieten. Ook de omgeving van Las Vegas is erg mooi met Red Rock Canyon, de Valley of Fire, Mount Charleston, enz. Daarnaast het warme, zonnige weer en de 24/7 actie vinden we ook geweldig. Het verschil? We wonen het liefst rustig, minder in de natuur. De drukte zoeken we op wanneer we daar behoefte aan hebben maar we zouden daar niet altijd tussen willen zitten.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: